SON DAKİKA



Haber > Magazin > Demet Evgar’dan Sert Çıkış

Demet Evgar’dan Sert Çıkış

22 Temmuz 2020 Çarşamba - 11:44




Pınar Gültekin cinayeti sonrası Demet Evgar’dan sert çıkış geldi. Kaldırılması gündemde olan İstanbul Sözleşmesi’ne atıfta bulunan Evgar, “Bu mevzu yoruma açık değildir. Yetkili kişilerin idrak etmesi gerekir” dedi.





Pınar Gültekin’in eski erkek arkadaşı tarafından canice öldürülmesinin ardından tepkiler dinmek bilmiyor. İstanbul Sözleşmesi’ne atıfta bulunan isimlerin arasına Demet Evgar da dahil oldu ve kadın cinayetlerinin önüne geçilememesi ile ilgili sert çıkışta bulundu.

“ZATEN BİR GÜN ÖLECEĞİZ…”

Pınar Gültekin cinayeti sonrasında kadına karşı şiddetin artık bitmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatan Evgar, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu satırlara yer verdi: “İstanbul Sözleşmesi sadece kadınları değil, ruhu hastalanmış erkekleri de ‘kendilerinden’ koruyacaktır. Bu mevzu yoruma açık değildir. Yetkili kişilerin idrak etmesi gerekir. Biricik hayatımızın katili olmasınlar. Zaten bir gün öleceğiz.”

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ NEDİR?

İstanbul Sözleşmesi, kadına karşı şiddet ve aile içi şiddet konularında temel standartları ve devletlerin bu konudaki yükümlülüklerini belirleyen bir uluslararası insan hakları sözleşmesidir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap