SON DAKİKA



Haber > Magazin > Davullu zurnalı referandum

Davullu zurnalı referandum

16 Mayıs 2015 Cumartesi - 18:06




Adana'da, 19 bin 377 seçmenin yaşadığı bir mahallede semt pazarı yerinin değiştirilmesine ilişkin davullu zurnalı referandum yapıldı.





CHP’li Çukurova ilçe Belediyesi’nin rutin halk toplantılarından birinde, bir grup vatandaş, 100. Yıl Mahallesi’nde Pazar günü kurulan semt pazarının daha ferah ve kolay bir yere taşınmasını talep etti. Pazarcı esnafı da yıllardır aynı yerde tezgah açtıklarını belirterek yer değişikliği talebine karşı çıktı.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, halkın çoğunluğunun ne istediğini belirlemek için referandum kararı aldı. 19 bin 377 seçmenin yaşadığı 100. Yıl Mahallesi’ndeki Doğal Park-2’ye çadırlar ve 17 referandum sandığı kuruldu. Mahalle halkı ve pazarcılar, belediye görevlilerinin gözetiminde ‘Pazar yeri değiştirilsin’ veya ‘Pazar yeri değiştirilmesin’ tercihlerine mührü bastı. Park girişinde bekleyen pazarcılar ise Pazar yerinin değiştirilmemesi için kamuoyu oluşturmaya çalıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap