SON DAKİKA



Haber > Magazin > Dans yaparken felç oldu

Dans yaparken felç oldu

12 Temmuz 2015 Pazar - 12:27




Antalya'da yaklaşık 4 ay önce arkadaşlarıyla break dans antrenmanı yaparken boynunun üzerine düşmesi sonucu felç olan üniversite öğrencisi Emre Kara,





Antalya'da yaşayan Mehmet-Ürkiye Kara çiftinin üçüncü çocukları Emre Kara (27), 7 yıl önce dans etmeye başladı. Açık öğretimde ziraat mühendisliği okuyan, break dansta da kendini geliştiren Kara, profesyonel bir ekiple gösterilere çıktı. Akdeniz Üniversitesinde arkadaşlarıyla yaklaşık 4 ay önce antrenman yapan Kara, çıktığı tramplende zıplarken takla atmak istediği sırada dengesini sağlayamadığı için boynunun üzerine düştü. Bir süre yerde hareketsiz kalan Kara'nın ambulans ile kaldırıldığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde boynunun kırıldığı tespit edildi.

 Boynundan aşağısını hissetmeyen Kara, yoğun bakım ünitesinde 5 hafta tedavi gördükten sonra taburcu edildi. Evinde 24 saat solunum cihazına bağlı olarak yaşamını sürdüren genç dansçıyı, bu süreçte dansçı ve iş arkadaşları yalnız bırakmadı. Tekrar ayağa kalkması için fizik tedaviye gitmesi gerektiği belirtilen Kara, ailenin maddi durumunun yeterli olmaması nedeniyle bir süre fizik tedavi göremedi.Ailesinin sosyal güvencesi bulunmayan Emre Kara'nın fizik tedavi görmesi için sosyal medyada arkadaşları tarafından "Emre için el ele" yardım kampanyası başlatıldı. Kampanya ile genç dansçının ailesine ulaşan bazı hayırseverlerin desteği ve özel bir fizik tedavi merkezinin girişimleriyle Kara'ya, evine gelen uzmanlarca günde bir defa fizik tedavi uygulanmaya başladı. Fizik tedavinin etkisiyle solunum desteğine sadece geceleri ihtiyaç duyan Emre Kara, 20 gündür katı yiyecekler de yiyebiliyor. Emre'nin daha önce hiç hareket etmeyen kol ve bacaklarında ise artık kasılmalar da başladı.

 Genç dansçı, her şeye rağmen arkadaşlarının desteğiyle hayata sımsıkı bağlandı. Çok sevdiği Galatasaray'ın atkısını yastığının ucundan hiç ayırmayan Emre, kendisini ziyarete gelenlere "Bir gün mutlaka ayağa kalkacağım ve tekrar dans edeceğim" diyor. Emre Kara,  yaptığı açıklamada, bugünlerin geçeceğine inandığını söyledi. Hayatta üç şeyi çok sevdiğini dile getiren Kara, "Beni dans etme ve Galatasaray aşkı hayatta tuttu. Hiçbir yerimi hissetmesem de yatağımda şampiyonluğu kutladım. Umarım bir dahaki şampiyonluğumuzu ayakta arkadaşlarımla dans ederek kutlarız. Bu sezonda Galatasaray'ı yakından takip edeceğim. Sneijder'i çok seviyorum. Ondan imzalı forma istiyorum" ifadelerini kullandı.

Şebnem Ferah'ı da çok dinlediğini belirten Kara, "Bir arkadaşım aracılığıyla Şebnem Ferah, üzerinde "Emrecim her şey çok güzel olacak" yazılı albümünü gönderdiğini kaydetti.Kara, dansseverlere dans sırasında kask ve diğer koruyucuları kullanmadan dans yapmamaları uyarısında bulunarak, tehlikeli hareketler de yapmamalarını istedi.Baba Mehmet Kara ise oğlunun sağlık durumunun kendilerinin, arkadaşlarının ve dans ile Galatasaray aşkı sayesinde her geçen gün daha iyiye gittiğini anlattı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap