SON DAKİKA


Foto Galeri > 'Danla Bilic'in izindeki ifşacı!'

'Danla Bilic'in izindeki ifşacı!'

12 Mayıs 2020 Salı - 12:23

'Danla Bilic'in izindeki ifşacı!'

1 / 7 'Danla Bilic'in izindeki ifşacı!'

Milliyet gazetesinden Ali Eyüboğlu'nun, "Danla Bilic'in İzindeki İfşacı" başlıklı yazısı şöyle: "Sosyal medyada iki kişi arasındaki özel mesajları (DM), izinsiz ifşa etmek suç mu? Türk Ceza Kanunu (TCK) Madde 132/3’te şöyle tanımlanıyor bu suç ve cezasını: Kendisiyle yapılan haberleşmelerin içeriğini diğer tarafın rızası olmaksızın hukuka aykırı olarak alenen ifşa eden kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır. İfşa edilen bu verilerin basın ve yayın yoluyla yayımlanması halinde de aynı cezaya hükmolunur.

2 / 7 'Danla Bilic'in izindeki ifşacı!'

Peki kişilerin sosyal medya hesaplarının direkt mesaj (DM) üzerinden yaptıkları yazışmaların ifşası suç mu? Hukukçulara göre DM yazışmalarının izinsiz ifşası da TCK Madde 132/3’e giren suç.

3 / 7 'Danla Bilic'in izindeki ifşacı!'

Hal böyleyken bazı futbolculara attığı mesajlara gelen yanıtları ifşa ederek adını duyuran ve 'Kaşarlık yaparak şöhret oldum' diyen Danla Biliç’ten sonra Enise Sude adlı bir fenomen, aynı taktikle sıkça haber oluyor medyada.

4 / 7 'Danla Bilic'in izindeki ifşacı!'

Google’a Enise Sude yazdığınızda şu haberler çıkıyor karşınıza: - Beşiktaş’lı Dorukhan Toköz, DM’den yürüdüğü Instagram fenomeni Enise Sude tarafından ifşa edildi.- Sosyal medya fenomeni kadın, futbolcu Emre Mor’un attığı mesajları ifşa etti.- Enise Sude, Can Yaman’ın mesajlarını ifşa etti.

5 / 7 'Danla Bilic'in izindeki ifşacı!'

Son günlerde birçok haber sitesinin bile kullandığı mesajda, 'Yazmam gizliden ararım' cümlesinin başı yok. Acaba niye?

6 / 7 'Danla Bilic'in izindeki ifşacı!'

Kimin kime, DM’den yürüdüğü mü yazılıydı da ‘ifşa’cı orayı sansürledi? Sude’nin 'Fizik iyi de saçlar kesilse daha iyi olur sanki' diye yazdığı oyuncu askerden yeni geldi, saçları uzun değil, kısa ayrıca.

7 / 7 'Danla Bilic'in izindeki ifşacı!'

Daha çok tık için bunları sorgulamadan yapılan habercilik değil, suça ortaklık ve Danla Biliç’ten sonra yakaladığı şöhreti paraya çevirecek yeni bir ‘ifşa’ya hizmettir."





VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap