SON DAKİKA



Haber > Magazin > Çocukların iştahını arttıracak öneriler...

Çocukların iştahını arttıracak öneriler...

15 Nisan 2016 Cuma - 11:19




Çocuklar söz konusu olduğunda iştahsızlık pek çok anne-babanın yakındığı önemli sorunlar arasında yer alır.





Çocuklar söz konusu olduğunda iştahsızlık pek çok anne-babanın yakındığı önemli sorunlar arasında yer alır. İştahsız çocukların anne-babaları, zaman zaman çocuklarının yeterli beslenmediği endişesine de kapılabilir.

Çocuklara yemek yedirebilmek kimi zaman ebeveynleri zorlayan bir süreç olabilir. Bu nedenle anneler çocuklarına yemek yedirebilmek için pek çok farklı yola başvurur. Ancak ebeveynler çocuklarına, “Yemeğini yemezsen seni sevmem, sana bir şey almam, seni parka götürmem” gibi ifadeler kullanarak yemek yedirme ve sevgi arasında bir ilişki kurmamalıdır. Yemek yedirmede ısrarcı davranmak çocukta aşırı tepkisel davranışlara ve iştahsızlığa neden olabilir…

Onların da damak tadı var

Çocuğunuza yemek yedirirken sabırlı davranmanız ve çatışmaya girmemeniz çok önemli. Çocuğunuzun yemek süresi 30 dakikayı aşmamalıdır. Çocuğunuza her yemeğin tadına baktırılmalı ancak sevmediği yemekleri bitirmeye zorlamamalısınız. Çocukların da yetişkinler gibi damak tadı olduğunu sakın unutmayın.

Eğlenceli tabaklar hazırlayın


Bir diğer yapılması gereken yemeğin sunumunu değiştirmektir. Çocuğunuz karnabaharı kıymalı, sulu yemek şeklinde tüketmiyorsa fırında, az su ile üzerine kaşar serperek pişirin ve bu şekilde yemesini sağlayın. Çocuğunuz için hazırladığınız tabağı da eğlenceli hale getirin. Tabağına zeytinden göz, havuçtan burun ve domatesten ağız yapabilirsiniz.

Sofranın en küçük üyesi

Dokuzuncu aydan itibaren bebeğinizi de sofranıza dahil edin. Yemek saatlerinde ailece masada olmaya özen gösterin ve yemek yemenin sosyal bir aktivite olduğunun farkına varmasını sağlayın.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap