SON DAKİKA



Haber > Magazin > Çocuğunuz ders çalışırken siz de kitap okuyun!

Çocuğunuz ders çalışırken siz de kitap okuyun!

04 Nisan 2016 Pazartesi - 13:06




Ders çalışmak istemeyen çocuklara nasıl yaklaşmak gerekiyor? Uzmanlar ders çalıştırma konusunda ailelere "öncelikle hedefinizi belirleyin" diyor.





Bazı anne babalar çocuklarına ders çalıştırma konusunda oldukça sıkıntı çektiklerini belirtiyor. Kimileri çalışmamak için türlü bahaneler bulurken kimileri de ders çalışmayı sürekli erteliyor.  Peki, öğrenciler ders çalışmak istemiyorsa ebeveynler ne yapmalı? İstanbul Kültür Eğitim Kurumları Psikolojik Danışmanı Dilek Ateş, ders çalışmak istemeyen çocuklarla başetmenin yollarını anlattı.

Ders çalışmak istemeyen çocuklara nasıl yaklaşmak gerekiyor? Uzmanlar ders çalıştırma konusunda ailelere “öncelikle hedefinizi belirleyin” diyor.  Çocuklarındaki ders çalışma isteğinin kendiliğinden gelmesini bekleyen anne babalara, İstanbul Kültür Eğitim Kurumları Psikolojik Danışmanı Dilek Ateş, ailelere öncelikle hedef belirlemelerini öneriyor.

“HAYAL GÜCÜNE KATKIDA BULUNUN”

Kısa vadeli hedeflerden başlayarak, isteklerin belirlenmesinin ardından çalışmaların beraberce planlanması, çocuğun seveceği etkinliklere ve özellikle açık hava etkinliklerine yer verilmesi çocukları rahatlatıyor. Ara sıra küçük sürprizlerle çocuğun şaşırtılmasını öneren Ateş, çocuğun elde ettiği bir başarı sonrası sıra dışı bir etkinlik ve kutlamanın çocuğu motive edeceğini dile getiriyor.

Her çocuğun gelecekte bir şeyleri hayal etmeyi sevdiğini ve anne babaların onun hayal gücüne katkıda bulunmaları gerektiğinin altını çizen Ateş, gelecekte doktor olmak isteyen bir çocukla, hayal oyunu oynayarak, beyaz önlüklü fotoğraf çektirmek gibi oyunlar oynanması gerektiğine dikkat çekiyor.


Çocuktan beklenen davranışların tam tersi yönde davranılması çocuklarda olumsuz etki yaratıyor. Anne baba, çocuğuna ders çalışmasını söylerken kendi bilgisayar başında zaman geçiriyorsa, çocuk ders çalışmayı kendisine verilmiş bir ceza olarak görüyor. Ateş, anne babalara çocukları ders çalışırken kitap okumayı öneriyor ve anne babalığın en önemli kuralını unutmayın uyarısında bulunuyor; çocuk eğitiminde hiçbir şey bugünden yarına gerçekleşmez sabırla bekleyin, değişimleri görün ve takdir edin.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap