SON DAKİKA



Haber > Magazin > Çıldır ve Aktaş gölleri dondu

Çıldır ve Aktaş gölleri dondu

27 Kasım 2016 Pazar - 11:38




Sibirya soğuklarının etkisini sürdürdüğü Ardahan'da Çıldır Gölü ve Türkiye- Gürcistan sınırındaki Aktaş Gölü dondu.





Dondurucu sokukların hüküm sürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi'nde dere yatakları, çay ve göller tek tek donmaya başladı. Ardahan'ın Göle ilçesinde dün gece termometreler sıfırın altında 26.6 dereceye kadar düşerken, şehir merkezinde ise 20 dereceyi gösterdi. Sıcaklığın dün gece sıfırın altında 18.5 dereceye düştüğü Çıldır İlçesindeki Çıldır Gölü ve Türkiye ile Gürcistan sınırı arasında yer alan Aktaş Gölü'nün yüzeyi tamamen buzla kaplandı. Yaklaşık 27 bin metrekare alana sahip Aktaş Gölü'nün yüzeyini kaplayan buzun kalınlığı 15 santimetreyi buldu.

Kenarbel köyü yakınlarında bulunan Aktaş Gölü'nün donması sonrası köy sakinleri, gölün yüzeyinde oluşan buz tabakalarını baltalarla kırarak hayvanlarının su ihtiyaçlarını gideriyor. Köyde yaşayan ve hayvanlarını sulamak için buzu kırdığını söyleyen Tazebey Üçtepe, "Gürcistan ile sınır olan gölümüz yaklaşık bir hafta önce dondu. Ben her gün hayvanlarımı sulamak için Sabah ve akşam saatlerinde gölün buzunu kırıyorum. Suyumuz yeterli gelmediğinden dolayı her gün buzu kırmak zorundayım. İlerleyen günlerde buzun kalınlığı daha da artacak. İşimiz biraz daha zorlaşacak" dedi.

Öte yandan Kenarbel Köyü yakınlarındaki gölün donması ile birlikte, göl çocukların Oyun alanına dönüştü. Kuzenler Ahmet Göktaş ve Meriç Göktaş gölün üzerinde birbirilerini kızakla çektiler. Kızakları ile dirift yapan çocuklar "Bugün hafta sonu, bizde zamanımızı buz üzerinde kızak kayarak geçiriyoruz. Buz üzerinde kayak yapmak çok keyifli" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap