SON DAKİKA



Haber > Magazin > Cem Karaca'nın hayatı film oluyor

Cem Karaca'nın hayatı film oluyor

25 Eylül 2022 Pazar - 11:11




Anadolu rock türünün kurucularından, besteci, tiyatrocu, sinema oyuncusu Cem Karaca'nın hayatı film oluyor





Müslüm Gürses, Bergen, Dilberay, Barış Akarsu'dan sonra  6 Şubat 2004 yılında 58 yaşında hayata veda eden Cem Karaca'nın da hayatı film oluyor.

TV100'den Birsen Altuntaş'ın haberine göre 2023 yılının son çeyreğinde vizyona girmesi planlanan Anadolu rock türünün kurucularından olan ve güçlü bir rock kültürü yaratılmasının öncülerinden Cem Karaca'nın hayatının anlatılacağı filmin senaryosunu ' Barış Akarsu: Merhaba' filminin de senaristlerinden ve yönetmeni olan Mert Dikmen kaleme alacak.

Cem Karaca rolünü oynacak kişi de şimdiden büyük merak konusu

CEM KARACA KİMDİR?

Muhtar Cem Karaca tam adına sahip ünlü sanatçı, 5 Nisan 1945 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Babası Azerbaycan asıllı Mehmet Karaca ve annesi Ermeni asıllı Toto Karaca (İrma Felegyan) olan Cem Karaca, sanatla iç içe büyüdü. Orta öğrenimini Robert Lisesi'nde yapan Cem Karaca'nın, müzikle ilk tanışması annesinin teyzesi Rosa Felegyan'ın Cem Karaca'ya piyano notaları ve piyano nağmeleri öğretmesiyle oldu. Karaca'nın ses yeteneğini ise annesi Toto Karaca keşfetti.


1962'de Beyoğlu Spor Kulübü'nde arkadaşlarının isteği üzerine şarkı söyledi, daha sonra grup kurmaya karar verir. Gruba o dönemin ünlü sanatçılarından İlham Gencer destek oldu. Cem Karaca'nin ilk grubu 1963'te Dinamikler oldu. 1963'ün sonunda grup dağıldı. Kısa bir süre "Cem Karaca ve Bekledikleriniz" adlı bir grupta çaldı. Bu gruptan kısa bir süre sonra ise Gökçen Kaynatan'ın orkestrasında çaldı ancak bu beraberlik de uzun sürmedi. Aynı sene "Cem Karaca ve Jaguarlar" kuruldu. 1965'te Altın Mikrofon yarışmasına başvurdular ancak ön elemeyi geçemediler.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap