SON DAKİKA



Haber > Magazin > Camiler doldu taştı

Camiler doldu taştı

14 Temmuz 2015 Salı - 02:16




Türkiye genelinde Kadir Gecesi’ni idrak etmek isteyen vatandaşlar camilere akın etti.





Tüm yurtta olduğu gibi Karadeniz bölgesinde de vatandaşlar Kadir Gecesi münasebeti ile camilere adeta akın ettiler. İşte yurt genelinden Kadir Gecesi notlqrı...

ANKARA

Başkentliler, Kadir Gecesi dolayısıyla camilere akın etti. Cami içerisine sığmayan vatandaşlar, teravih namazını avluda kıldı. Başkent’te vatandaşlar, İslam dininde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde camilere akın etti. Genç yaşlı, kadın erkek demeden camileri tıka basa dolduran vatandaşlar, dua edip namaz kılarak, Kadir Gecesi'ne ulaşmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. Özellikle 3 Temmuz’da açılışı yapılan Millet Camii’ni tercih eden vatandaşlar, böyle bir cami yaptırdığı için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti. Ankara’nın çeşitli ilçelerinden Millet Camii’ne gelen insanlar, cami içerisinde yer kalmayınca cami avlusuna hasır sererek üzerinde namaz kıldı. Caminin önünde ise otomobiller uzun kuyruklar oluşturdu. Otomobillerini park edecek yer bulamayan vatandaşlar, orta refüjü park yeri olarak kullandı.

İZMİR

İzmir’in Konak ilçesinde İl Müftülüğü'nün Kadir Gecesi münasebetiyle düzenlediği “Seccadeni al gel” adlı program, binleri aynı safta namazda buluşturdu. İzmir İl Müftülüğü tarafından düzenlenen “Seccadeni al gel” adlı etkinlik ile binlerce insan, İzmir’in simgesi haline gelen Saat Kulesi etrafında bir araya gelerek namaz kılıp dua etti. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte birliktelik mesajları verildi. Mübarek Ramazan ayının bitmesine sayılı günler kala Kadir Gecesi münasebetiyle düzenlenen etkinlik sahura kadar devam edecek. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerin okunacağı programa bini aşkın vatandaş katıldı.

ELAZIĞ

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da da Kadir Gecesi'nde camiler doldu. Kadir Gecesi'nde vatandaşlar camilere akın etti. İzzet Paşa Camii'nde İl Müftüsü Peyami Güngör vaaz verirken, dualar edildi. Dua sonrası camiye gelenlere lokum dağıtıldı. Öte yandan Kadir Gecesi nedeniyle Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Siirt'te şehit edilen polis memuru Bünyamin Torğut için Yeşil Camii'nde, Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü kadrosunda görevliyken kazada şehit olan polis memuru Eyüp Emre Kan için ise Hacı Fetih Camii'nde mevlit okutuldu. 


DİYARBAKIR

Diyarbakır'da vatandaşlar Kadir Gecesi'nde tarihi Ulu Camii’ne akın etti. “Bin aydan daha hayırlı” olan Kadir Gecesi’nde Diyarbakırlılar camilere akın etti. Camilerde yer bulamayanlar, avluya seccadeler sererek saf tuttu. Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Camii başta olmak üzere kentin birçok camisinde vatandaşlar ellerini semaya kaldırarak dua etti.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ’da 469 yıllık tarihi Rüstem Paşa Camii, bin aydan hayırlı Kadir Gecesi'nde Tekirdağ ve şehir dışından gelen Müslümanlar'la doldu taştı. Tekirdağlılar, Kadir Gecesi nedeniyle tarihi Rüstem Paşa Camii'ne akın etti. Kanuni Sultan Süleyman’ın damadı Rüstem Paşa için Mimar Sinan’a yaptırılan tarihi Rüstem Paşa Camii'nin içine sığmayan cemaat için cami avlusuna hasırlar serildi. Vatandaşlar, namaz kılıp dua ederek af dilediler. 

AFYONKARAHİSAR


Tüm yurtta olduğu gibi Afyonkarahisar’da mübarek “Kadir Gecesi” huşu içerisinde geçti. Kentte vatandaşlar Kadir Gecesi münasebetiyle camilere akın ederken, camilerde gençlerin çoğunlukta olması dikkatlerden kaçmadı. Kentin en büyük camilerinden birisi olan tarihi Gedik Ahmet Paşa (İmaret) Camiine akın eden vatandaşlar teravih namazının ardından, Afyonkarahisar İl Müftü Yardımcısı Galip Kalyoncu’nun hutbesi ve duası ile ibadet ettiler.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap