SON DAKİKA



Haber > Magazin > Camide imam, kulüpte başkan

Camide imam, kulüpte başkan

17 Nisan 2016 Pazar - 14:25




Kayseri'nin Belsin semtinde bulunan Kocatepe Camii'nde imamlık yapan Enes Arslantürk, aynı zamanda mahallenin futbol kulübü olan Belsin Gençlikspor'un





Gençlikspor'un kurucu kulüp başkanlığı görevini yürütüyor. Mahalle halkı ile birlikte tam bir dayanışma içerisinde olan ve hem gençlerin hem de cemaatinin çok sevdiği Enes Arslantürk, Kur'an kursları arasında düzenlenen futbol turnuvasına olan büyük ilgiyi gördükten sonra mahallede eksikliği hissedilen futbol kulübünü kurmaya karar verdiklerini söyledi.

İmam olarak görev yaptığı yaklaşık 150 bin nüfuslu Belsin Mahallesi'nde 2009 yılında 25 camide düzenlenen Kur'an Kursları arasında ilginin arttırılması için futbol turnuvası düzenlediklerini ifade eden Enes Arslantürk, ''Futbol turnuvası düzenlememiz ile birlikte Kur'an kurslarına olan ilgi büyük boyutlara taşındı. Bir halı saha ile anlaşarak turnuvayı düzenledik. Çocuklar sahalara sığmadı. Kayseri'nin nüfus yoğunluğu yüksek bir mahallesi olan Belsin'de bu durumu görünce mahallenin futbol kulübüne ihtiyaç duyduğunu anladık. Zira, bizim düzenlediğimiz turnuva dışında mahalle çocuklarının enerjilerini atacağı, kötü alışkanlıklardan uzak duracağı bir kulüp yoktu'' dedi.

Bu kararın cami cemaati ve mahalle esnafı tarafından alındığını muhtarların da kendilerine destek verdiğini anlatan Enes Arslantürk, gerekli çalışmaları yaparak kulübü kurduklarını, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan tescil alarak 20 Kasım 2011 yılında resmen kulübün faaliyetlerine başladığını anlattı. Tamamen bir mahalle kulübü olarak yola çıktıklarını ifade eden Arslantürk, ''Başkan olarak ben görünüyorum ama mahalle esnafımız, muhtarımız ve emeklilerimiz bu işin üstünde ciddiyet ile durdu. Yakın çevremizden destek aldık. Böylece yüzlerce genci kötü alışkanlıklardan kurtardık. Şu anda 150'nin üzerinde lisanslı futbolcumuz var. Düzenli antrenmanlar ile boş zamanlarını verimli şekilde kullanıyorlar. Bu kulübü kurduktan sonra mahalledeki eksiğin ne denli büyük olduğunu daha iyi anladık'' dedi.

MAHALLEYE SAHA YAPTIRIYORLAR

Futbol kulübünün temel ihtiyaçları olduğunun altını çizen İmam-Başkan Enes Arslantürk, özellikle maddi konular ile saha sorunun kendilerini zorladığını söyledi. Mahallede kulübün çalışmalarını yapacağını nizami bir futbol sahasının olmaması nedeniyle tüm yaş kategorilerine katılan takımlarını başka semtlere idmana götürdüklerini dile getiren Arslantürk, şöyle devam etti: ''Her gün farklı mahallelere idmana gitmek büyük bir maddi külfet getiriyordu. Bizde mahalleli olarak semtimize futbol sahası yapılması için Melikgazi Belediyesi'nin kapısını aşındırdık. Kullanılmayan ve saha yapımına müsait olmayan bir arsanın dolgu ile müsait hale getirilmesini istedik. Uzun uğraşlar verdik. Sonunda amacımıza ulaştık. Dolgu işlemi bitti. Toprak bir futbol sahası yaptırdık. Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç geçtiğimiz gün gelerek tesislerimizi inceledi ve sentetik çim seriminin Haziran ayı içinde yapılacağı müjdesini verdi. Bu saha hem kulübümüz için hem de mahallemiz için büyük bir hizmet oldu. Biz maddi bir yükten kurtulduk, mahalleli ise sağlıklı bir ortamda spor yapmak için alana kavuştu.''

SPORTİF BAŞARILAR GELDİ

Kur'an kursları arasında düzenlenen futbol turnuvası ile temeli atılan Belsin Gençlikspor, kısa sürede sportif başarılara imza attı. Tüm yaş kategorilerinde sahaya çıkan Mavi-Beyazlı renklere sahip olan kulüp kısa sürede iki şampiyonluk yaşayarak Kayseri'nin en üst ligi olan süper Amatör Küme'ye yükseldi. U-19 Takımı da yine şampiyonlukları ile Süper Amatör Küme'de kendine yer buldu. Çalışmalarını aralıksız sürdüren Belsin Gençlikspor Kulübü İmam-Başkan Enes Arslantürk ve mahalle esnafının katkılarıyla mahalledeki tüm çocuklara kapısını açarak zararlı alışkanlıklardan uzak tutabilmek için farklı bir misyon ile yoluna devam ediyor. 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap