SON DAKİKA



Haber > Magazin > Çam yapraklarından yağ elde etti

Çam yapraklarından yağ elde etti

10 Mart 2016 Perşembe - 17:52




Edremit'te yaşayan Faruk Durukan, çam yapraklarının yağını elde edebilen ve her mekanda kullanılmasını sağlayan bir makine icat etti.





Gül yağından sonra, dünyada en kıymetli yağlarından olan çam yaprağı yağını, çiftçilerin kendi evlerinde elde edebilmeleri için basitleştirilmiş biçimde bir makine icat eden Ar-Ge firması sahibi, Türk bilim insanı Faruk Durukan, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Makinenin patent başvurusunu yaptıklarını ve önümüzdeki günlerde isteyen tüm orman köylülerine, uygun fiyat ile temin edebilecek durumda olacaklarını ifade eden Durukan, köylülerin elde edecekleri çam yaprağı yağlarını da, kendi firması tarafından satın alabileceğini söyledi. Elde edilen yağın, kozmetik ve gıda alanında, yüksek değerler taşıyan antiseptik madde olarak kullanıldığını belirten Durukan, “Kendi icadım olan makine, küçük olmasına rağmen, yaptığı işlem çok büyüktür. Bu makine, sadece iğne yapraklı çamların değil, kekik, defne, nane, okaliptüs gibi birçok uçucu bitkinin yağlarını da alabilir. Bu makinelerden her eve koyabilirler. Bu sayede her ev bir fabrikaya dönüşecektir. Orman çiftçilerimiz, bu makineleri tesisimizden temin edebilecekler ve elde ettikleri yağları bize getirip satabileceklerdir. Orman köylümüz için çok güzel bir gelir kapısı açacağız. Ülkemiz için hayırlar getirmesini diliyoruz” dedi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap