SON DAKİKA



Haber > Magazin > Büyük ozan yad edildi

Büyük ozan yad edildi

30 Nisan 2015 Perşembe - 12:27




Türk Halk Müziğinin büyük ustası Neşet Ertaş Trabzon’da türkülerle anıldı. Trabzon Ortahisar Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu şef Köksal Ayşan ön





Trabzon’da, üç yıl önce aramızdan ayrılan Türk Halk Müziğinin büyük ozanlarından Neşet Ertaş’ı anma gecesi düzenlendi. Gecede, usta sanatçının unutulmaz eserleri seslendirildi.  Birçoğumuzun hafızalarına kazınan, anılarında yer edinen türküleri başarıyla seslendiren korist ve solistler ayakta alkışlandı. Canan Kalaycı’nın başarılı sunumuyla renklenen gece büyük ustanın “ Bugün bana bir hal oldu” türküsüyle başladı. Ardından Duygu Sağlam, Alemdar Kaymak ve Hamdi Ali Gazioğlu sahne aldılar. İkinci bölümde solo eserlerde ise Çiğdem Sağlam, Ahmet Adanur, Nalan Dumanoğlu, Ümit Sağlam ve Temel Uzlu sahne aldılar. Büyük ustanın unutulmaz türküleri “Yalan Dünya”,  “Kaşların Karasına”, “Ahu gözlerini sevdiğim dilber” “Zülüf dökülmüş yüze” türküleri ise koro tarafından seslendirildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap