SON DAKİKA



Haber > Magazin > Burun ameliyatı oldu 3 aydır komada

Burun ameliyatı oldu 3 aydır komada

06 Nisan 2016 Çarşamba - 13:41




Denizli'nin Çivril ilçesinde 11 ay önce evlenen 26 yaşındaki İbrahim Doğan, burnundan rahat nefes alamadığı gerekçesiyle üç ay önce ameliyata gittiği





Geçen yıl 31 Mayıs'ta Çivril'de dünya evine giren Fatma Doğan ve İbrahim Doğan'ın mutlu günleri, bir ameliyat sonrası geride kaldı. İbrahim Doğan, burnundan rahat nefes alamadığı gerekçesiyle Çivril Devlet Hastanesi'ne başvurdu. İbrahim Doğan'ın burnunda fazla kıkırdak olduğu ve bunun ameliyatla alınması gerektiği söylendi.

Bunun üzerine Doğan, geçen 13 Ocak'ta hastaneye ameliyat için yattı. Ameliyatta kıkırdak doku alınırken, operasyonun ardından Doğan komaya girerek uyanamadı. İbrahim Doğan'ın kalbinin durduğu, yapılan müdahaleyle tekrar çalıştırıldığını ancak bu sırada beynine oksijen gitmediği için komaya girdiği söylendi. Hemen ambulansla Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilen Doğan'ın üç aydır yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor.

 

Eşinin doktorların ihmali sonucu komaya girdiğini öne süren Fatma Doğan, savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Eşinin ameliyata sağlam girdiğini ancak komada çıktığını söyleyen Doğan, "Şu anda bilinci durumu net değil, bizi tanıyor mu onu bile bilmiyoruz. Küçük tepkiler veriyor ama emin değiliz. Ameliyatın ardından doktor beni çağırdı ve eşimin ameliyatının ardından komplikasyon geliştiğini söyledi. Uyanma sürecinde kalbi durmuş beynine oksijen gitmemiş" dedi.

Eşinin doktor ihmali nedeniyle bu duruma düştüğünü ileri süren Fatma Doğan, "Eşim şu  anda yatağa bağımlı, midesinden mamayla besleniyor, makinelerle yaşıyor. Uzun bir sürecin sonunda tamamen iyileşeceği söylüyorlar. Ben de bu ihmalin arkasını arayacağım. Yasal süreci başlattım. Elimden geleni yapacağım. Eşimin ameliyatının ardından başında kimse beklemedi mi, hasta bakıcının olduğunu öğrendik, o kalp krizi geçirdiği görmüş ondan sonra müdahale edilmiş" diye konuştu.


''Hastanenin ihmali yok''

Çivril Devlet Hastanesi'nin de bağlı olduğu Denizli Kamu Hastaneleri Birliği'nin Genel Sekreteri Dr. Berna Öztürk ise olayda ihmalin söz konusu olmadığını söyledi.Dr. Öztürk, "Herhangi bir ihmal söz konusu değil. Beklenen ya da tahmin edilen bir durum değil. Hastanın yapısal ya da dolaşım bozukluklarından dolayı bu durumun yaşandığı sanılıyor. Hastanenin bir ihmali yoktur" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap