SON DAKİKA



Haber > Magazin > Bu okulda kopya yok

Bu okulda kopya yok

16 Mayıs 2016 Pazartesi - 11:17




Bursa’da Işıklar Askeri Hava Lisesi Komutanlığı’nda eğitim gören öğrenciler, aldıkları ‘temel değerler eğitimi’ sayesinde sınavlara öğretmensiz girmel





 Görevlinin bulunmadığı okul kantininden istedikleri malı alan öğrenciler, parayı kumbaraya kendileri atıyor.Işıklar Askeri Hava Lisesi Komutanlığı’nda ‘temel değerler eğitimi’ sayesinde yeni bir sınav sistemi ortaya çıktı. Öğrenciler, öğretmenlerinin ve sınav gözetmenlerinin sınav esnasında başlarında olmamasını bir fırsat olarak görmüyor ve kopya çekmek için hiçbir teşebbüste bulunmuyor. Kopya çekmenin öğrenciler tarafından nasıl değerlendirildiğini ve bu meselenin çözümü için neler yapılabileceğini araştıran Kerim Al İhsan ve Hamdi Mercan, öğrencilerle anket yaptı. Kopyanın hırsızlık veya hak yeme olarak görülmediği, hatta bunun bir yardımlaşma ve zor durumda kalındığında başvurulabilecek bir yol olarak görüldüğü ortaya çıktı.

Proje üzerinde çalışan öğrenciler, “Akla gelen ilk çözüm aslında cezaların artırılmasıdır. Ancak cezaların artırılması ve kontrolün fazlalaştırılması meseleyi halletmiyordu. Öğrencilere temel değerler eğitimi verilerek, doğruluk ve dürüstlüğün önemi, hakkı olmayanı almanın yanlışlığı her türlü eğitim safhasında aşılanarak okulda bir dürüstlük ortamı oluşturuldu. Bunun neticesinde sınavlar gözetmensiz şekilde icra edilmeye başlandı. Bu kolay olmadı. Toplumumuzun her yerinde görülebilen kopya ve hak etmediğini elde etme durumunun ortadan kaldırılabilmesi için en önemli çözüm temel değerler eğitimidir” diye konuştu.

Öte yandan öğrencilerin dinlendiği ve hep birlikte zaman geçirdikleri kantinlerde de görevliler çalışmıyor. Öğrenciler aldıkları yiyecek veya içeceklerin parasını kumbaralara atarak parasını kendileri ödüyor. Bu proje ile TÜBİTAK ortaöğretim okulları proje yarışmasında bölge ikincisi olan öğrenciler, verilen temel değerler eğitimlerinin bütün okullarda yaygınlaştırılmasını istiyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap