SON DAKİKA



Haber > Magazin > Bu kafe çok özel

Bu kafe çok özel

25 Temmuz 2015 Cumartesi - 15:14




Denizli’de Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Down Kafe’de çalışan Down Sendromlular, bir yandan kafede eğitim görürken, bir yandan da kafede ça





Denizli Büyükşehir Belediyesi'nden örnek alınası kafe... 

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Down Kafe hizmet vermeye başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Down Sendromu Derneği’nin ortak projesi olan Down Kafe’de Down Sendromlu çocuklar çalışıyor. Kınıklı Mahallesi’ndeki kafede vardiyalı olarak çalışan Down sendromlular, aynı zamanda kafede eğitim de alıyor. Kafeye gelen müşterilere ilk olarak ne istediğini soran Down sendromlu gençler, daha sonra müşterilerin isteklerine göre hareket ediyor. Çay dolduran, bardakları temizleyen Down sendronlu gençler yaptıkları işten dolayı büyük mutluluk yaşıyor.

"AMACIMIZ DOWN SENDROMLULARIN NORMAL BİR BİREY OLDUĞUNU GÖSTERMEK"

Down kafenin sorumlusu olan Sibelhan Düdükçü, kafenin çok özel bir işlevi olduğunu söyledi. Düdükçü, "Burası Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projesidir burası. Biz burada çocuklarımızın topluma kazandırılması, onların toplumdan bireyler olduğunu göstermek istiyoruz. Çocuklarımız burada dönüşümlü olarak çalışıyorlar. Biz burayı normal bir kafe gibi işletmeye çalışıyoruz. Biz buraya herkesin gelmesini bekleriz. Burası diğer yerlere göre daha sıcak bir ortam" dedi. Müşterilerin de kafeye geldiklerinde çok mutlu olduklarını kaydeden Sibelhan Düdükçü, "Çevremizdeki Manisa ve İzmir’den dahi vatandaşlar geliyor. Çocukları Down sendromlu olanlar geliyor. Bizim amacımız down sendromlu çocukların da normal bir birey olduğunu göstermek" diye konuştu. Down kafede çalışan Uğur İşlek ve Yakup Alasulu da, kafede çalışırken mutlu olduklarını belirterek, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür ettiler. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap