SON DAKİKA



Haber > Magazin > Borsa İstanbul Bank Asya’yı kottan çıkardı

Borsa İstanbul Bank Asya’yı kottan çıkardı

25 Temmuz 2016 Pazartesi - 15:56




Borsa İstanbul, Bank Asya’nın 25 Temmuz 2016 tarihi itibariyle borsa kotundan çıkarıldığını duyurdu.





Borsa İstanbul (BİST), Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, Asya Katılım Bankası A.Ş.’nin (Bank Asya) 25 Temmuz 2016 tarihi itibariyle borsa kotundan çıkarıldığını duyurdu.

KAP’tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun 23/07/2016 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan kararı ile faaliyet izni kaldırılan ve ayrıca Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından tasfiye sürecinin başladığı duyurulan Asya Katılım Bankası A.Ş.’nin Borsamız Yakın İzleme Pazarı’nda işlem gören payları, Kotasyon Yönergesinin kottan çıkarma şartlarını düzenleyen 23. maddesinin 1. fıkrasının (ç) bendi kapsamında 25/07/2016 tarihinden itibaren Borsa kotundan çıkarılmıştır."

BORSA, ŞİRKETLERİ HANGİ KOŞULLARDA KOTTAN ÇIKARIR?

Borsa kotundan çıkmaya ilişkin ilke ve esaslar, yatırım ortaklıkları dışında kalan ve çağrı yoluyla ya da herhangi bir başka yöntemle halka açık anonim ortaklığın sermayesinin ve/veya oy haklarının doğrudan veya dolaylı olarak % 95 veya daha fazlasına tek başına ya da birlikte hareket ettiği kişilerle birlikte sahip olunan ortaklıklar tarafından uygulanabilecektir.

Borsa kotundan çıkma talebinde bulunan ortaklıklara, Borsa'ya ve eş zamanlı olarak çağrıda bulunmak amacıyla Kurul'a çağrı başvurusunda bulunulması zorunluluğu getirilmiştir.


Bu amaçla yapılacak çağrı işleminde, hakim ortak dışındaki pay sahiplerinin haklarının korunması ve çağrı fiyatının adil bir şekilde belirlenmesi amacıyla çağrı fiyatına alt sınır getirecek şekilde bir düzenleme yapılmıştır.

Çağrı işleminin tamamlanmasından sonra şirket Borsa kotundan çıkarılacaktır.

Çağrı süresi içinde çağrıya cevap veremeyen ortakların, şirket hisselerinin Borsa kotundan çıkarıldıktan sonra da 3 yıl boyunca bu ortakların hisselerini satmak üzere başvurabilme hakkı verilmiştir.

Borsa kotundan çıkma talebinde bulunan ortaklıklarca yapılması gereken özel durum açıklamalarında bulunması gereken hususlar detaylı bir şekilde belirtilerek kamunun zamanında, doğru ve tam bir şekilde bilgilendirilmesi amaçlanmıştır.

Kurulca belirlenen "Payları Borsada İşlem Gören Şirketlerin Kendi İstekleri İle Borsa Kotundan Çıkma İşlemlerinde Uyacakları İlke ve Esaslar"a Kurulumuz internet sitesinden ulaşılabilir.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap