SON DAKİKA



Haber > Magazin > Boğazda renkli protesto!

Boğazda renkli protesto!

21 Haziran 2015 Pazar - 17:05




İstanbul Boğazı Beykoz Paşabahçe Koyu'nda toplanan tekneler, tehlikeli madde taşıyan tankerlerin oluşturabileceği felakete dikkat çekmek için eylem ya





Tekneli eylemciler, boğazlardan tankerlerle tehlikeli madde geçişini protesto etmek için bugün İstanbul Boğazı Beykoz Paşabahçe Koyu'nda bir araya geldi. Kabataş İskelesi'nden hareket eden tekneler Beykoz Paşabahçe'de bir araya geldi. Boğaz trafiğinin yoğun olmadığı bir saatte burada toplanan tekneler hep birlikte Ortaköy'e doğru yola çıktı. Doğa ve Barış Derneği'nin öncülüğünde 1993'ten beri her yıl yapılan ve bugün 23'üncüsü düzenlenen eyleme yine yüzlerce tekne katıldı. Eylem, boğazda renkli görüntülere sahne oldu.

"İstanbul'u seviyorum, el ele verelim koruyalım" adlı kampanya çerçevesinde yapılan eylemde gemi geçişlerini ve tehlikeli madde taşımacılığına dikkat çeken pankartlar taşındı. Teknelerde "Türk boğazları petrol boru hattı değildir", "Felaketten önce güvenlik" ve "El ele verelim koruyalım" pankartları asıldı.

Öte yandan, Denizde Arama Kurtarma Derneği (DAK-SAR) gönüllüleri de eylemde olası bir tehlikeye karşı ve aksilik yaşanmaması için hızlı botlarıyla görev yaptı. Küçük Prenses isimli gemide Doğa ile Barış Derneği Karadeniz ve Boğazlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı İklil Üstün tarafından basın açıklaması yapıldı.

Üstün yaptığı basın açıklamasında, "Türk boğazları dünyanın en yoğun ve kaza ihtimali en yüksek uluslararası deniz trafiğine geçiş imkanı veren bölgenin doğal su yoludur. Bu su yolundan tankerlerle yapılan tehlikeli madde taşımacılığı sırasında olabilecek bir kaza veya sabotaj sonucu milyonlarca insan ölebilir. Canlı yaşam ile doğal, tarihi, kültürel, ve ekonomik değerlerimiz onarılamaz zararlar görebilir. 2001-2014 yılları arasında bugüne kadar 833 kaza yaşanmış, birçok kazanın felakete dönmesinden şans eseri kurtulmuş, büyük çevre ve deniz kirliliği meydana gelmiştir. Doğa ile Barış Derneği sorunların çözümünde halkın katılımı ile oluşturulan süreçleri önemsemekte katılım ve katkıda bulunmaktadır. Bu bağlamda felaketi önlemek üzere Doğa ve Barış Derneği öncülüğünde Türkiye Çevre Kozası Kuruluşları desteğinde ve yaşanacak felaketten zarar görebileceğinin farkında olan kişi ve kuruluşların katılımı ile Boğazlar güç ve eylem birliği oluşturulmuştur" dedi. Türk Boğazlar Günü'nde yapılan eylem Ortaköy İskelesi'nde son buldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap