SON DAKİKA



Haber > Magazin > Bizi de Pikaçu gibi bulun..

Bizi de Pikaçu gibi bulun..

23 Temmuz 2016 Cumartesi - 18:21




Ellerinde Pokemon karakteri Pikaçu'nun fotoğrafı tutan Suriyeli çocuklar "tıpkı Pikaçu gibi bulunmak istiyoruz" diyerek "insanlara" seslendi.





Suriyeli çocuklar, insanların onları kurtarabileceği umuduyla Pokemon karakterlerinin resimlerini taşıyorlar.

Kurtulabilecekleri umuduyla, son zamanlarda tekrardan popüler olan Pokemon karakterlerinin resimlerini taşıyan Suriyeli çocuklar sosyal medyada büyük ses getirdi.

Küçük Suriyelilerin "Buradayım, gelin ve kurtarın beni" yazısıyla birlikte çektirdiği fotoğraflarda ayrıca çocukların yaşadığı şehirler de belirtiliyor. Çocuklardan biri "Kefr Nebil'deyim. Gel ve kurtar beni" yazan Pokemon resmini taşırken, diğer bir çocuğun taşıdığı resimde "Kefr Zeta'dayım, kurtar beni" yazıyordu.

UMUTLARI POKEMON

Küçük çocukların fotoğrafları, Esad rejimine karşı bildiriler yaymak amacıyla çalışan Suriye Devrimci Güçler Medya Merkezi (RFS) tarafından yayımlandı. RFS sözcüsü The Independent'a yaptığı açıklamada, "Pokemon Go oyununun dünya çapında yayılmasıyla birlikte bu fotoğraflarla Esad'ın hava kuvvetleri tarafından bombalanan Suriyeli insanların acılarına dikkat çekmeye çalıştık. Kuşatılmış bölgelerdeki Suriyeli çocukların durumlarına ve Suriyeli insanların acılarına karşı insanların dikkatlerini çekmeyi ve yaşanan trajedilere farkındalığın artmasını istiyoruz" dedi.


Yürek burkan fotoğraflar on binlerce sosyal medya kullanıcısı tarafından paylaşıldı. Yüzlerce insan Facebook gönderilerine yorumda bulunarak, Suriyeli çocukların acılarını paylaştı.

Bazı sosyal medya kullanıcıları, 2011 yılında Suriye'de başlayan, ardında yüz binlerce ölü ve milyonlarca mülteci bırakan iç savaşın son zamanlarda bütün dünyanın dikkatini toplayan Pokemon Go oyunu kadar ilgi çekmemesine sitem etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap