SON DAKİKA



Haber > Magazin > Bir yılda 70 kilo verdi, hayatı değişti

Bir yılda 70 kilo verdi, hayatı değişti

10 Mart 2016 Perşembe - 13:39




Aşırı kilo yüzünden hayatı zindana dönen Lale Çandır, geçirdiği tüp mide ameliyatıyla 150 kilodan 80 kiloya düşmeyi başardı.





Sağlık problemleri sebebiyle kullandığı kortizonlu ilaçlar sonucunda kilo almaya başlayan ve 37 yaşında 150 kiloya ulaşan Lale Çandır (38), obeziteden kurtulmak için tüp mide ameliyatı olmaya karar verdi. Yaklaşık 1 yıl önce Yalova'da yaşarken yaptığı araştırmalar sonucunda İzmir Özel Gazi Hastanesi Obezite Cerrahisi Birimi Sorumlusu Genel Cerrah Doç.Dr. Serdar Kaçar'a ulaşan Çandır, ameliyat için İzmir'e geldi. Başarılı bir operasyon sonrasında kilo vermeye başlayan Çandır, 1 yılda 70 kilo vererek, 80 kiloya inmeyi başardı. Ameliyat sonrasındaki süreçte kilo verirken spor da yaptığını anlatan Çandır, "Ameliyat sonrasındaki süreci yeni bir hayat olarak görüyorum. Her şey değişti ve hayata yeniden başladım" diye konuştu.

OBEZİTE SAYESİNDE TERZİ OLDU

Bir yıl önce 150 kilo olan Çandır, 64 beden giymek zorunda olduğu için üzerine giyecek kıyafet bulmakta zorlanıyordu. Kendi zevkine göre giyecek bulamadığını belirten Çandır, zaman içerisinde, zorunluluktan kendi elbiselerini kendi dikmeye başladı. Çaresizlikten dolayı dikiş öğrendiğini söyleyen Çandır, "Obezite bana sadece meslek kazandırdı. Onun sayesinde terzi oldum diyebilirim. Ancak bugün istediğim bir mağazaya gidip, zevkime göre bir elbise seçmenin mutluluğu tarif edilemez. Uzun yıllar mini etek ve topuklu ayakkabı giyememiştim. Bot, çizme giyemiyordum. Şimdi etek de giyiyorum, çizme de. Bunlar bir kadın için tarif edilemez mutluluk" diye konuştu.

"AİLEM, BEBEK GİBİ BAŞIMDA BEKLERDİ"

Obezite problemi olduğu zamanlarda, obezitenin beraberinde getirdiği karaciğer yağlanması ve şeker gibi hastalıkların da çıktığını anlatan Çandır, "Şeker yüzünden insülin iğnelerine başlamıştım. En önemlisi de uyku apnesi rahatsızlığım vardı. Ailem, geceleri ben uyurken bebek gibi başımda beklerdi. Gözetim altında uyuyabiliyordum. Bana bir şey olsa, düşüp bir yerimi kırsam beni kimse taşıyamazdı. Şimdi bu endişelerim de yok" ifadelerini kullandı.


"SAHNEYE ÇIKMAK İSTEMİYORDUM"

Tiyatro ile hem oyuncu hem yönetmen olarak ilgilenen Çandır, sözlerine şöyle devam etti: "Bir süre sonra kilom yüzünden sahneye çıkmak istemedim. Aşırı kilo hareketlerim kısıtlıyordu. İnsanların bakışlarından da rahatsız oluyordum. Açıkçası kilo tüm hayatımı yönetmeye başlamıştı. Psikolojik problem yaşıyordum. Mecbur kalmadıkça evden çıkmak istemiyordum. Ameliyat kararımdan dolayı çok mutluyum. Şimdi dilediğimce yaşıyorum."

"TÜRKİYE'NİN HER YERİNDEN HASTAMIZ VAR"

Çandır'ın ameliyatını gerçekleştiren Genel Cerrah Doç.Dr. Serdar Kaçar ise, genç kadının operasyon sonrasındaki süreçte hem beslenmesine dikkat ederek, hem de spor yaparak başarılı olduğunu söyledi. Yalova'dan ameliyat için gelen Çandır gibi şehir ve yurt dışından çok sayıda hastaları olduğunu dile getiren Dr. Kaçar, "Hastalarımız, İzmir'e gelip sağlık kontrolünden geçtikten sonra operasyona giriyor. Operasyonun ardından başlayan tedavi sürecinde onları bir süre hastanemizde misafir ediyoruz. Ardından kendi şehirlerine veya ülkelerine gidiyor ve verdiğimiz programa uyuyorlar. Yapılması gereken bir kontrol olursa kendilerini bulundukları yerde yönlendiriyoruz ve tahlil sonuçlarını yine ekibimizle birlikte değerlendiriyoruz" diye konuştu. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap