SON DAKİKA



Haber > Magazin > Bina yıkımına develi protesto

Bina yıkımına develi protesto

01 Şubat 2016 Pazartesi - 17:07




Gaziantep'te, uydu üzerinden yayın yapan televizyonun yöneticileri, kaçak yapı kararı bulunan ek binalarının yıkımını deve keserek protesto etti.





Televizyonun sahibi Mehmet Baharoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu'nun kendilerine 5 yıldır binalarının yıkılacağını söylediğini belirtti. Binanın kaçak olduğu gerekçesiyle yıkıldığını ifade eden Baharoğlu, "Binanın yıkılması çok güzel oldu.

Belediye ekiplerinin eline sağlık. Yıkılan binayı yazın stüdyo olarak kullanıyoruz. Belediye ekipleri, kaçak yapı olduğunu söylüyor. Doğrudur, Gaziantep'in yüzde 87'si kaçak yapıdır. Bizim binamızla yıkım başladı. Ekipler, inşallah bunda sonra da diğer binaları yıkmaya devam eder" dedi.

Baharoğlu'nun açıklamasının ardından belediyeye tepki amacıyla deve kesildi. Belediye ekipleri de binanın yıkımına başladı. Bu arada Belediye Başkanı Tahmazoğlu ise kaçak yapı nedeniyle alınan yıkım kararın ilgili firmaya daha önce ulaştırıldığını söyledi.

Firmanın konuyu mahkemeye taşıdığını anlatan Tahmazoğlu, şöyle konuştu:

"Biz hukuka ve yasalara saygılıyız. İşlemlerimizi de kanunlar çerçevesinde yapıyoruz. Mahkeme kasım ayında sonuçlandı ve binanın yakımına karar verildi. İlgili tebligatı da kendilerine ulaştırdık. Bugün de ekiplerimiz binanın yıkımını gerçekleştirdi. Buraya kadar her şey yasal. Hiç kimsenin kanunlar karşısında ayrımcılığı yok. İster televizyon sahibi, patron ve işçi olsun kanunlar karşısında herkes eşittir. Belediye olarak hem kanunlara hem de mahkeme kararlarına uygun şekilde buranın yıkımını gerçekleştirdik."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap