SON DAKİKA



Haber > Magazin > Banyonun kimliğini seramik belirler

Banyonun kimliğini seramik belirler

16 Nisan 2016 Cumartesi - 18:34




Baharın gelişiyle birlikte çoğumuz evimizin bazı alanlarını yenilemek üzere harekete geçtik ya da geçmeyi düşünüyoruz...





Baharın gelişiyle birlikte çoğumuz evimizin bazı alanlarını yenilemek üzere harekete geçtik ya da geçmeyi düşünüyoruz. İşte bu noktadan yola çıktık ve banyoya adım attığınız anda, çoğunuzun dikkatini ilk olarak çeken seramikler konusunda sizi bilgilendirmek istedik. Kullanıldıkları mekana ruh katan seramiklerin seçiminde pek çok unsura dikkat edilmesi gerekir…

Banyoda yaratmak istediğiniz atmosfer açısından seramikler büyük önem taşır. Sadece atmosfer açısından değil, kolay temizlenmesi, kullanıldığı alanı daha geniş göstermesi gibi farklı alanlarda da etkili olan objeler, dekorasyonda en çok dikkat edilmesi gereken unsurlar arasında yer alır.

Dik yerleştirilen dikdörtgen seramikler

Günümüzde, düz seramiklerin arasına desenli olanları yerleştirerek ya da bordür hissi yaratan bir seramik yerleşimi yapmak, özgün bir banyoya sahip olmanıza yardımcı olabilir. Seramikler, yerleştirilme şekline göre kullanıldıkları mekanı daha uzun ya da geniş gösterebilirler. Tıpkı dik olarak yerleştirilen ince, dikdörtgen seramiklerin banyoları daha uzun gösterdiği gibi… Bu durumu örneklemek gerekirse, kilolu hanımların daha narin ve uzun görünmek için çizgili kıyafet tercih etmelerini hatırlamak mümkün.

Hijyene dikkat!


Görünüm açısından göze ne kadar hoş gelirse gelsin, konu mutfak, banyo gibi temizliğin ön plana çıktığı mekanlar olunca, seçimlerde daha dikkatli olmak gerekiyor. Banyoda ya da mutfakta, kendinden kabartmalı bir seramik kullanmayı tercih ettiğiniz anda temizliğe daha çok özen göstermeniz gerekiyor. Aralara sıkışacak olan kir ve tozu temizlemek için dış fırçasıyla ovalamayı gerektiren seramikler dahi olduğunu unutmadan tercih yapmalısınız.

Geniş ebatlar, ferah ortamlar

Seramiğin kullanılacağı alanın metrekaresi de alışveriş sırasında seçimi etkilemesi gereken bir diğer unsurdur. Özellikle geniş görünmesini istediğiniz bir mekanda büyük ölçülerdeki seramikleri uygulamak ortama ferah bir hava katar.

Huzur için açık rengi seçin

Küçük banyolar için tercih edilebilecek en uygun seramik rengi, ortama ferahlık katacak olan pastel renklerdir. Ortamda koyu renkli ve yoğun desenli ürünler kullanmak için çok büyük bir alana sahip olmanız gerekir. Dar alanlarda koyu renk seramik seçimlerinden özellikle uzak durmalısınız. Açık renkler ışığı dağıtarak banyo içine daha rahat yansıttığı için, ışığı yansıtacak açık renkli seramikler dar banyonuzu olduğundan daha ferah gösterir.


Seramik sağlıktır çünkü:

- Kir, leke ve pas tutmaz.

- Toz kaldırmaz ve nem yapmaz.

- Kötü kokular üzerine sinmez.

- Basit yöntemlerle temizlenir.


- Kullanım ömrü yüksektir.

Seramik dayanıklıdır çünkü:

- En kuvvetli deterjanlar bile aşındırma oluşturmaz.

- Çürümez, bileşenlerine ayrışmaz.

- Güneş ışınlarında solmaz.


- Soğukta çatlamaz.

- Diğer kaplama malzemelerine göre daha zor çizilir.

- Aşınmalara karşı dayanıklıdır.

- Ağır yüklere karşı son derece dirençlidir.

Küvet seçerken


Banyoyu dekore ederken, küvetinizi de yenilemeyi düşünenlerdenseniz minik birkaç öneri…

  1. Küvet alırken, evde yaşayanların güvenliği göz önüne alınmalıdır. Derinliğine, şekline ve genişliğine aile fertlerinin ihtiyaçları esas alınarak karar verilmelidir.
  2. Evde küçük çocuğu olanlar, herhangi bir boğulma tehlikesine karşın 43 cm’den derin küvet satın almamalıdır.
  3. Alanınız geniş değilse, dikdörtgen küvet seçiminden kaçınmalısınız.
  4. Sivri köşelerden dolayı meydana gelebilecek olası kazaları önlemek için, evde yaşlı ve çocuk varsa mutlaka yuvarlak küvet alınmalıdır.
  5. Küveti kullanacak kişilerin vücut ölçüleri alışverişte belirleyici olmalıdır. Örneğin, boylu ve kilolu olanlar daha derin ve uzun bir küvet tercih etmeli.
  6. Küvet seçimi yaparken akrilik ürünleri tercih edebilirsiniz.
  7. Duş için cam seçerken pleksi ya da temperli cam satın almak, tüketiciye daima kullanım kolaylığı sağlar.
  8. Banyolardaki havalandırma sistemlerine özen göstermek gerekir. Kaliteli malzemeyle yapılan havalandırma sistemleri, mekandaki nemi giderir, küf ve mantar oluşumunu engeller.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap