SON DAKİKA



Haber > Magazin > Balıkesir'e 30 milyon liralık yatırım

Balıkesir'e 30 milyon liralık yatırım

11 Ekim 2016 Salı - 16:26




Kalekim, Balıkesir'e 30 milyon lira yatırımla fabrika kurma kararı aldı.





Kale Grubu'na bağlı Kalekim, Balıkesir’de yeni fabrika kuruyor. Yeni yatırım için Balıkesir Sanayi Odasında imza töreni düzenlendi.

Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, burada yaptığı konuşmada, Balıkesir'de derin bir sanayi kültürü olduğunu belirterek, yapacakları yatırıma büyük destek ve teşvik gördüklerini ifade etti.

Türkiye’nin sanayi ile büyümesinin şart olduğuna, ülke olarak İstanbul’un yanına en az 4 yeni cazibe merkezinin eklenmesi gerektiğine işaret eden Okyay, Balıkesir’in, İstanbul-İzmir aksında, geleceği en parlak kentlerin başında geldiğini kaydetti.

Okyay, Kale Grubu olarak bu yatırımla hem kente değer katmayı hem de bölgedeki varlıklarını güçlendirmeyi amaçladıklarını bildirdi.

Bir sene sonra açılacak


Kalekim’in Balıkesir'de yapacağı yatırım, şirketin 9'uncu fabrikası olacak. Fabrikanın 30 milyon liralık yatırımla 2017’nin üçüncü çeyreği içerisinde açılması planlanıyor.

Toplam 65 milyon lira ciro hedefiyle, Kalekim’in faaliyet gösterdiği tüm iş kollarında üretim yapabilecek kapasiteyle hayata geçecek olan fabrikada, her türlü yapı kimyasallarını kapsayan, seramik yapıştırıcıları, derz dolguları, su ve ısı yalıtım malzemeleri, iç ve dış cephe boyaları ve dekoratif dış cephe sıvaları üretilecek.

Açıklamaya göre, İstanbul, Isparta, Mersin, Yozgat, Erzurum ve Mardin olmak üzere 5 bölgede üretim yapan fabrikalarına Balıkesir ile birlikte Ege Bölgesi’ni de katan Kalekim, böylece bölgedeki konumunu güçlendirecek ve Marmara bölgesindeki faaliyetlerini desteklemiş olacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap