SON DAKİKA



Haber > Magazin > Avrasya 'Çalıkuşu'nu Batum'a getiriyor

Avrasya 'Çalıkuşu'nu Batum'a getiriyor

05 Mayıs 2016 Perşembe - 17:06




Avrasya Üniversitesi ve Türkiye Cumhuriyeti Batum Başkonsolosluğu birlikte önemli bir organizasyona daha imza atıyor.





Özellikle son bir yıl içerisinde Avrasya Üniversitesi’nin Uluslar arası Üniversite olma yolunda bölgesinde yürüttüğü faaliyetler tam not almaya devam ediyor. Üniversite Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da katkılarıyla Batum Başkonsolosluğu ile Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen “Çalıkuşu” isimli bale gösterisini Batum’da gerçekleştiriyor. 6 Mayıs Cuma Saat:19:00 da Gürcistan’ın Batum Şehrinde Batum Sanat Merkezinde sahnelenecek gösteriye Avrasya Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri de davetli.

Reşat Nuri Güntekin’in unutulmaz eserinden aynı adla uyarlanan Çalıkuşu balesi’ni 85 kişi icra edecek. Orkestra Türk Sanat Müziği Orkestrası olup 8 kişiden oluşmaktadır. Koreografi, reji ve yönetmenliğini devlet sanatçısı Merih Bahar Çimenciler yapmaktadır. Çalıkuşu balesi, birçok ilki içinde barındırıyor. Eserin en önemli yanı Türk Sanat Müziği ile icra edilmesinin yanı sıra, kanun, ud, ney ve tambur da orkestra da yer alıyor. Eser, Mersin Devlet Orkestrası’nın etnik sazlarıyla canlı müzik eşliğinde sahnelenecek. Çalıkuşu’nda, küçük yaşta annesini ve babasını kaybetmiş, iradeli, kültürlü ve güzel bir genç kız olan Feride’nin, genç ve yakışıklı Kamuran’a duyduğu aşkın kırgınlığı nedeniyle Anadolu’da öğretmenlik yapmaya giden, iyi bir eğitim sonrası ayakları üzerinde duran bir kızın öyküsü anlatılıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap