SON DAKİKA



Haber > Magazin > Atatürk Müzesi törenle açıldı

Atatürk Müzesi törenle açıldı

19 Mayıs 2015 Salı - 15:49




Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, "Türkiye'yi 2023'te demokrasisi, ekonomisi daha güçlü, dış politikadaki sözü daha kuvvetli bir ülke haline getirmek içi





Atatürk Müzesi törenle açıldı… Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye'yi 2023 yılında demokrasisi, ekonomisi daha güçlü, dış politikadaki sözü daha kuvvetli bir ülke haline getirmek için uğraştıklarını belirtti.

Çelik, Birinci Kordon'da restorasyonu tamamlanan Atatürk Müzesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, gençlerin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı. Böyle özel bir günde bakanlığına bağlı Atatürk Müzesi'ni açmanın çok özel bir şey olduğunu dile getiren Çelik, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bütün mücadelesinde, cumhuriyetin kuruluşuna kadar başlangıç noktasının Erzurum, bunun tamamlandığı yerin ise İzmir olduğunu ifade etti.

Selanik'teki Atatürk evinden İzmir'deki Atatürk Müzesi'ne kadar, bakanlığına bağlı Atatürk evlerini, müzelerini yapılandırırken, vatandaşın ziyaretine açarken başka bir bakış açısı getirmeye çalıştıklarını anlatan Çelik, "1923'ten 2023'e uzanan bir siyasi vizyonumuz var. Türkiye'yi 2023'e demokrasisi, ekonomisi daha güçlü, dış politikadaki sözü daha kuvvetli bir ülke haline getirmek için uğraşıyoruz" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap