SON DAKİKA



Haber > Magazin > Artık bir şey üretmeyeceğim

Artık bir şey üretmeyeceğim

09 Ekim 2016 Pazar - 13:18




Müzik dünyasının ünlü ismi Neco, kendi kendine bir karar verdiğin belirterek, “Artık bir şey üretmeyeceğim” dedi





Neco, yirmi yıldır albüm yapmamasıyla ilgili Türkiye’de müziğin kendi öz değerlerinden ve kültüründen koptuğunu ve böyle bir ortamda albüm yapmama kararı aldığını söyledi. Neco, Türkiye’de Klasik Türk musikisinin unutulduğunu ve bunun çok yanlış olduğunu şu sözlerle ifade etti: “Biz toplum olarak çok önemli bir şeyi kaybettik. Kaybettiklerimizi nedense hiç hatırlamıyoruz. Biz yıllardır klasik Türk müziğini, asırla öncesinden başlayan bir kültürü kaybettik. Biz Dede Efendileri, Avni Anıl’ları ve diğer ustaları hatırlamıyoruz bile. Bırakın şarkılarını hatırlamayı kendilerini bile hatırlamıyoruz. Hangi müzik kültüründen bahsedebiliriz? Birileri bir anlatmaya çalışsın. Müziği korumak evet, ama nasıl? Ben de yoruldum. Bir şeyler yapmak için örnekler varmak istedim ve böyle bir atmosferde doksanların başında kendi kendime bir karar verdim “Artık bir şey üretmeyeceğim” dedim ve albüm yapmadım.”

PARA KAZANMAKTAN İBARET

Neco, günümüz müzik endüstrisinde yaşanan sıkıntı ve kirlenmenin müziğe sadece para kazanmak için bakıldığını söyledi. Neco, “Şu an yapılan müzik işinde durum sadece şirketlerin para kazanmasından ibaret. Zaten medyanın içinde oldukları için medyayı çok iyi kullanıyorlar. Birbirleri ile paslaşıyorlar. Yaptıkları insanların gözlerine ve kulaklarına hitap etmek ama dedikodu yaparak ! Bütün sanatçıları çok güzel pazarlayarak dedikodularını yaptırıyorlar, “aaa şu bunu yapmış, bu bunu yapmış” diyorlar. İnsanlar ise arkasından o merak ettikleri kişinin müziklerini satın alıyorlar. Bu noktadan sonra kalite önemli olmuyor. Bu tarzda gidiyor bu tarzda sattırıyorlar müziği“ dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap