SON DAKİKA



Haber > Magazin > Arkeologlar iş başında

Arkeologlar iş başında

29 Temmuz 2015 Çarşamba - 12:08




Tarihi eser ve tarihi mirasa karşı farkındalık oluşturmak amacıyla sosyal sorumluluk projesi olarak uygulanan “küçük arkeologlar” etkinliğinin ikincis





Yaşları 7 ile 17 arasında değişen öğrenciler Çanakkale’deki Parion Antik Kenti ile Apollon Smintheus Tapınağı tarihi alanında kazılara katıldılar. Küçük arkeologlar hem tarihi mekanlar hakkında bilgi sahibi olurlarken, kendileri için hazırlanan ‘simülasyon kazı alanında’ tarihi eser aradılar. Etkinlik sonrası öğrencilere “Küçük Arkeolog Katılım Belgesi” verildi.Çanakkale’de çelik, enerji, tersanecilik ve ulaştırma alanlarında faaliyet gösteren İÇDAŞ A.Ş. Truva Antik Kenti, Parion Antik Kenti ile Apollon Smintheus Tapınağı kazılarının ana sponsorluğunu sürdürüyor. İÇDAŞ, kazılarla tarihi değerlerin ortaya çıkmasına destek olmakla kalmayıp, genç nesillerin bu eserlere karşı bilinçlenmeleri için de çaba gösteriyor.

Oluşturulan “küçük arkeologlar projesi” ile tarihi kazı alanlarında çocuk ve gençlerin tarihi miras ve tarihi değerlere karşı bilinçlenmelerine katkıda bulunuluyor. İlki geçtiğimiz sene 2 gün yapılan projeye 100 çocuk katılmıştı. Bu yılki katılım ve uygulamalarla bu sayı 200’e çıktı.

Etkinliğin ilk gününde Parion Antik Kenti’nde kazı başkanlığı yapan 19 Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Doç. Dr. Vedat Keleş tarafından öğrencilere bilgi verilerek simülasyon alanında kazı uygulaması yapıldı. Dünyanın sayılı, Türkiye’nin ise en büyük tarihi kazısının yapıldığı milattan önce 8’inci yüzyıla ait Parion Antik Kenti’ndeki tiyatroda küçük arkeologlar için kazı alanı oluşturuldu. Küçük arkeologlar, toprağın altına önceden yerleştirilen bazı objeleri gün yüzüne çıkarmak için çabaladılar.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap