SON DAKİKA



Haber > Magazin > Ana-kız 9 saat sonra kurtarıldı

Ana-kız 9 saat sonra kurtarıldı

15 Ocak 2015 Perşembe - 15:37




UMKE Bingöl ekibi, kar yağışından dolayı yolu kapanan köyde fenalaşan anne ve kızı için kurtarma operasyonu düzenledi.





Paletli ambulansla yola koyulan ekipler, 2 bin 100 rakımlı köye iki kilometre yürüdükten sonra ulaştı. Zorlu kurtarma operasyonu 9 saat sürdü. 

Bingöl’de etkili olan kar yağışı, birçok köyün merkez ile olan bağlantısını kesti. Kar kalınlığının yaklaşık 1 metreyi bulduğu köylerde mahsur kalan hastaların imdadına Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) yetişiyor.

ANA-KIZ İÇİN KURTARMA OPERASYONU
Bingöl’ün Solhan ilçesine bağlı Kale köyü Post mezrasında yaşayan hiper tansiyon hastası Fatma Barlı (52) ve yüksek ateş hastası kızı Ayten Barlı (23) iki gün boyunca köyde mahsur kaldı. Çeşitli yöntemler deneyerek, hastalara müdahalede bulunmak isteyen aile, son çare 112’yi arayarak ihbarda bulundu. İhbarı üzerine paletli ambulans ile yola koyulan UMKE Bingöl ekibi, köyü geçtikten sonra mezraya ulaşmakta zorluk çekti.

2 KİLOMETRE YÜRÜDÜLER
Dağ eteğinde bulunan ve yolu olmayan mezraya ulaşmak için yola koyulan ekip, iki kilometre yürüdükten sonra hastaların bulunduğu eve yetişti. Ana-kızı vakumlu sedyelerin içerisine koyan ekipler, köylüye ait eski bir kızağı onarıp, hastaları üzerine bıraktı. Hastaları aldıktan sonra dönüş yoluna geçen ekipler, kar kalınlığı ve dondurucu havadan dolayı güçlükle ilerleyebildi. Köylünün de yardımıyla iki kilometre boyunca kızağı çekerek hastaları taşıyan ekipler, bir süre sonra paletli ambulansa yetişti.Paletli ambulansa yola koyulan ekipler, 9 saat süren kurtarma operasyonun ardından hastaları Solhan Devlet Hastanesi’ne ulaştırdı. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap