SON DAKİKA



Haber > Magazin > Akbaba donarak öldü

Akbaba donarak öldü

12 Aralık 2015 Cumartesi - 15:12




Sibirya soğuklarının hüküm sürdüğü Kars-Göle Karayolu’nda bir kara akbaba donarak öldü.





Soğuk havalar Türkiye'yi etkisi altına aldı... Kars-Göle karayolunda yol kenarından akbaba gören sürücüler araçlarından inerek yaralı olduğunu düşündükleri akbabaya yardım etmek istediler. Ancak hareketsiz duran akbabanın daha sonra ölü olduğu anlaşıldı.

Kars-Göle Karayolu’nda eski 20’leri bulan soğukta donarak öldüğü tahmin edilen kara akbabanın bu zamana kadar bölgede nasıl kaldığı ise merak ediliyor. Sürekli Kars-Göle Karayolunu kullandığını ifade eden Ömer Terim adlı sürücü, bölgede akbabaların pek görülmediğini belirterek, “Biz de pek görülmeyen bir kuş. İlimize zannedersem dışarıdan gelen bir kuş, yaşlı olduğunu tahmin ediyorum. Çünkü sıcakta yaşayan bir kuştur kara akbabalar, göç yolu üzeridir bu bölgesi tahminen gitmek istemiş ancak soğuğa yenik düşerek ölmüştür” dedi. Öte yandan, bazı sürücülerin kucaklarına aldıkları donmuş akbaba ile fotoğraf çekilmeleri dikkat çekti. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap