SON DAKİKA



Haber > Magazin > Aile boyu hastalık!

Aile boyu hastalık!

21 Mart 2016 Pazartesi - 10:10




Hastalıklarla mücadele eden Rizeli Kazdal ailesi dram içinde dram yaşıyor. Lösemi hastası olan Turgut Kazdal ile konuşma ve duyma engelli Sevil Kazdal





BÜTÜN AİLE KANSER

Rizeli 44 yaşındaki Turgut Kazdal’ın hayatı filmleri aratmayacak cinsten. Hayatından yana hiçbir sıkıntı yokken ekmeğini kazanmak için uzun yol şoförlüğü yapan Kazdal, bir anda amansız hastalığın pençesine düştü. 14 yıldır Ankara Yenimahalle Belediyesi Onkoloji Konuk Evi’nde kalan Kazdal’ın Rize’de yaşayan ailesi de kanserle mücadele ediyor.

TEK ÇARE OĞLUM İDİ

Kızının 3 yaşından beri beyin kanseriyle savaştığını anlatan gözü yaşlı Kazdal, “Kızım şu an 19 yaşında. Bugüne kadar 7 kez ameliyat oldu. Sol gözü görmüyor. Tüm ihtiyaçlarını eşimin yardımıyla sağlıyor. Eşim de sağır ve dilsiz” dedi. 2 yıl önce hastalığının son evresinde olduğunu söyleyen Kazdal, “Son çare nakil ve tek çaren oğlun” dediklerini belirtti.

ELİMDEN TUTUN


16 yaşındaki oğlu ile iliklerinin yüzde 50 aynı olduğunun tespit edildiğini belirten Kazdal, “Doktorlarım ameliyat masasında kalacağımı söyledi. Ancak ben riski göze aldım ve kanseri yendim. Artık kan grubum 0 değil A. Bizim için hijyen çok önemli diye Ankara’da kalıyorum. Ancak maddi konularda çok zorluk çekiyoruz. Elimden tutacak birilerini bekliyorum” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap