SON DAKİKA



Haber > Magazin > Açlık grevine başladı

Açlık grevine başladı

16 Haziran 2015 Salı - 15:45




Eskişehir’de DHKP-C'ye düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 5 kişinin serbest bırakılması için basın açıklaması yapan grup arasında bulunan İngiliz





Bunun üzerine Yüksel, süresiz açlık grevine başladığını basın açıklaması ile duyurdu.Serbest kalanlardan İngilizce öğretmeni Hatice Yüksel, 8 Nisan’da valilik emri ile  görevinden uzaklaştırıldı. Yüksel, tekrar göreve dönmesi için Porsuk Bulvarı’nda 'Basın açıklamasına katılmak suç değildir, işimi ve öğrencilerimi istiyorum’ yazılı pankart açıp kurduğu stantta imza kampanyası başlattı. Yüksel bugün de açlık grevine başladı.

Yüksel açık grevine başladığını kendisini desteğe gelenler ile şu şekilde duyurdu: "Halk düşmanlığı kimliği ile tüm Türkiye’nin çok iyi tanıdığı Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, İç Güvenlik Yasası'ndan aldığı yetkileri kullanmakta hiç vakit kaybetmemiş, 8 Nisan günü beni görevimden uzaklaştırarak AKP’nin baskı ve sindirme politikalarını uygulamaya devam etmiştir. Vaki Güngör Azim Tuna’nın amacı son derece açıktır. Bana ve benim özelimde tüm demokratik hak kullanımına karşı bir gözdağı verilmek istenmektedir. Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü de soruşturmayı ağırdan  alarak bu politikaya destek vermektedir. Hak ve adalet mücadelesini engellemek adına son derece organize ve hızlı çalışan bir ifade almak için bile 2 ay beklemişlerdir. Bu soruşturma uzatılarak baskı ve korkuyu büyütmek amaçlanmaktadır. İfademin alınması esnasında bana sürekli bir öğretmenin bu tarz eylemlere katılmasının sakıncalı olduğu dayatılmaktadır. Bu keyfiyetin bir an önce son bulmasını istiyorum. Uğradığım haksızlık karşısında 20 gündür çadırda sürdürdüğüm direnişimi bugün bir üst boyuta taşıyarak, süresiz açlık grevine çeviriyorum.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap