SON DAKİKA



Haber > Magazin > 7 santim topuklu ayakkabılarla koştular

7 santim topuklu ayakkabılarla koştular

28 Şubat 2015 Cumartesi - 17:07




Antalya'da bu yıl 10.'su düzenlenen Runatolia Maratonu, 'Yüksek Topuk Yarışı' ile başladı. En az 7 santim topuğu olan ayakkabılarla yarışan kadınlar,





Runatolia Uluslararası Antalya Maratonu, 'Yüksek Topu Yarışı' ve 'Halk Koşusu' ile başladı. Yüksek Topuk Yarışı'na, aralarında Alman ve Rus turistlerin de bulunduğu 30 kadın katıldı. Yarışmacılar, 7 santim uzunluğunda ve 1 buçuk santim kalınlığındaki topuklu ayakkabılarıyla 100 metreyi ilk sırada bitirmek için ter döktü. Bazı yarışmacılar kırılan topukların azizliğine uğrayıp düşünce, yarışmayı tamamlayamadı. Yarışmanın birincisi Ayşen Özkul, 2 bin liralık para ödülünün sahibi olurken, ikinci olan Durdu Ekinci’ye bin 500, üçüncü Çisem Melek’e ise bin TL para ödülü verildi.

'KADINA ŞİDDETE HAYIR' VURGUSU

Halk Koşusu'na katılan yarışmacılar ise kıyafetleriyle ilginç görüntüler oluşturdu. Bazı yarışmacılar koşuya köpekleriyle birlikte katıldı. Erkeklerin yarışmadan önce açtığı 'Kadına şiddete hayır' pankartı dikkat çekerken, etkinliği izlemeye gelenler tarafından uzun süre alkışlandı. Terra City AVM önünden başlayan ve 4 kilometrelik parkurda yapılan koşuya yerli ve yabancı 2 bin 118 kişi katıldı. Yarışmada dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

EMİNE ÜLKER TARHAN VATANDAŞLARLA SOHBET ETTİ

Antalya'da bulunan Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan da yarışma alanına gelerek, vatandaşlarla sohbet etti.

MARATONDA 6 BİN SPORCU YARIŞACAK

Holiday Plan ve Anadolu Hastanesi işbirliğiyle gerçekleştirilen 10. Runatolia Uluslararası Antalya Maratonu Pazar günü, maraton, yarı maraton, 10 kilometre ve engelliler koşusu ile devam edecek. Geçen yıla oranla katılımcı sayısında yüzde 18 artış yaşanan maratonda, 44 ülkeden bin 200’ü yabancı olmak üzere 6 bin sporcu mücadele edecek. Yarışlar Cam Piramit önünde saat 08.45'te tekerlekli sandalyeli engelliler koşusuyla başlayacak. Aynı noktada saat 09.00'da maraton ve yarı maraton, 09.15'te ise 10 kilometre yarışlarının startı verilecek. Yarışı tamamlayan sporculara madalya ve sertifika, dereceye girenlere ise kupa verilecek.

GÜZERGAHTA 5 TON MEYVE DAĞITILACAK

Yarış güzergahında sporcular için 20 ihtiyaç noktası kurulacak. Bu noktalarda sporculara 5 ton meyve, 6 bin simit, 14 bin sünger dağıtılacak. Sporcuların ihtiyaçlarını karşılamak ve güvenliğini sağlamak için güzergahta, başlangıç ve bitiş alanında 250 personel, 10 ambulans, 20 doktor, 100 hakem ve 250 polis görev alacak. 70 kişilik animasyon ekibi, maratonu renklendirmek ve daha eğlenceli kılmak için güzergah boyunca farklı gösteriler sunacak.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap