SON DAKİKA



Haber > Magazin > 5 yıldızlı otelde yangın faciası! 1 ölü

5 yıldızlı otelde yangın faciası! 1 ölü

02 Haziran 2016 Perşembe - 17:10




Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 5 yıldızlı bir otelin odasında çıkan yangında aynı odada kalan 3 kişilik aileden anne öldü, çocuk ve eş ise yaralandı.





Ankara'dan Alanya'ya tatile gelen Tuğba Kıral, eşi 40 yaşındaki Arda Bahadır Kıral, 2 çocuğu ve akrabalarıyla Türkler Mahallesi'ndeki Eftelia Marin Resort Otel'e yerleşti. Tuğba Kıral, eşi ve 2 yaşındaki kızının birlikte kaldığı otel odasında saat 04.30 sıralarında bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Kızının ağlama sesine uyanan Arda Bahadır Kıral, duman dolu odadan çocuğu alarak çıktı ve durumu otel yetkililerine bildirdi. Yangında otel odasında mahsur kalan Tuğba Kıral kurtarılamadı.

Otele gelen itfaiye ekipleri yangını söndürürken, Kıral'ın cesedi odadan çıkarıldıktan sonra otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

"EŞİM ALEVLER İÇİNDEYDİ"

Yangında ölen Tuğba Kıral'ın eşi Arda Bahadır Kıral jandarmaya verdiği ifadede, şunları söyledi: "Saat 04.30 sıralarında öksürerek uyandım. Oda tamamen duman içindeydi. Hemen çocuğumu alarak odadan çıkarttım ve koridora koydum. Geri döndüğümde ise odanın kapısı kendiliğinden kapanmıştı. Açamadım ve koridorda bulunan yangın tüpü ile kapıyı kırmaya çalıştım. O sırada yan odada bulunan annem gürültüye uyandı. Onun yardımı ile kapıyı kırdım içeri girdim. Eşim yatakta yatıyordu ve alevler içinde kalmıştı. Annem eşimi ayağından tuttu ve sürüyerek yataktan çekerek koridora çıkarttık."


YANGININ NEDENİ TESPİT EDİLMEDİ

Olayla ilgili açıklama yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya İtfaiye Müdürü Mehmet Oral, yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemediğini belirterek şu ifadelere yer verdi:"Oda tamamen yanmış, tavanı çökmüş durumda. Neredeyse sıvalar bile dökülmüş. Bu nedenle yangının başlangıç noktasını henüz tespit edemedik. Elektrik kontağı veya şu nedenden dolayı çıkmış diyemiyoruz. Araştırmalarımız devam ediyor" dedi.

"SU HATTI YANDI"

Otel Müdürü Murat Koç ise "Oda yangınında çocuk ve babası uyanıyor ancak kadın uyanamamış. Yetişkin erkek çocuğu alıp dışarıya çıkıyor ve resepsiyona geliyor. Tekrar odaya dönme ve kadına bir müdahale olmuyor. Odayı açıp oksijen girişinden nasıl oluyorsa kapı kapanıyor ve yangından dolayı su hattı yanıyor. Biz de kaçta yangın olduğu, alarm verildiği belli. 4 kişilik bir aile. 4 kişilik aile 2+2 kişilik rezervasyon var. Büyük çocuk büyükanneyle kalıyor. Bebekte ve babada yaralanma yok" diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap