SON DAKİKA



Haber > Magazin > 5 bin kişi işsiz kaldı

5 bin kişi işsiz kaldı

19 Kasım 2015 Perşembe - 13:56




Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde esnaf, terör örgütü PKK'nın son dönemde artan saldırıları nedeniyle iş yapamaz hale gelince personel çıkarmak zorunda ka





Diyarbakır'da 500 işyeri kepenk indirdi. Yatırımlar askıya alındı, sermaye göçü başladı.Sur ilçesindeki işyerinde daha önce 40 kişiyi çalıştıran esnaf "Şimdi 18 kişi çalışıyor. Eskiden günde 350 müşteri gelirdi. Şimdi 50-60 kişi ağırlıyoruz. Perişan haldeyiz" dedi.Çözüm Süreci ile sağlanan huzur ortamında geliri artan bölge  esnafı, PKK'lı teröristlerin hendek kazıp, barikat kurarak yaşamı adeta felce  uğratması nedeniyle büyük sıkıntıya düştü.Çözüm sürecinde, geç saatlere kadar Çarşı ve pazarlarda yaşanan canlılık, terör nedeniyle yerini korku ve endişeye bıraktı. Vatandaşlar, güvenlik kaygısıyla zorunlu ihtiyaçları dışında alışveriş  yapmaya çıkmıyor, alışveriş yapmak isteyenler de hava kararmadan önce evlerine  çekiliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap