SON DAKİKA



Haber > Magazin > 20 Asırlık yüzük

20 Asırlık yüzük

01 Haziran 2015 Pazartesi - 12:43




Malatya'nın Darende ilçesinde 1989 yılında gerçekleştirilen kazıda tümülüsteki kadın mezarından çıkarılan 20 asırlık yakut yüzük, muhteşem görüntüsüyl





Kadın iskeletinde bulunan altın ve yakut karışımı yüzüğün, Roma dönemine ait olduğu sanılıyor. Eşi tarafından "ölü hediyesi" olarak mezara konulduğu tahmin edilen yüzük, üzerinde çok ince bir şekilde işlenmiş portreyle de ilgi çekiyor.Malatya Müzesi Müdürü Tevhit Kekeç, yaptığı açıklamada, 1989 yılında müzeye gelen bir ihbar üzerine, müze uzmanları tarafından yapılan ön incelemenin ardından, Darende ilçesine bağlı Yenice beldesi yakınlarında bir tümülüs bulunduğunu söyledi.Yapılan kurtarma kazısında tümülüsteki mezar odasına ulaşan arkeologların, ahşap bir tabut içerisinde ve kemikleri büyük ölçüde sağlam kalmış kadın iskeletine rastladığını aktaran Kekeç, "İskeletin üzerine sızan topraklar temizlendikten sonra etrafında ve üzerinde bir cam kase, cam kaplar, yüzük, küpe, bunun yanı sıra kulak tıkacı, ağzına kapatılan bir bant ve bir erkek yüzüğü tespit edilmiş. Bu tespitten sonra da mezar temizlenmiş. Eserler müzemize getirilmiş" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap