SON DAKİKA



Haber > Magazin > 146 mülteci son anda kurtarıldı

146 mülteci son anda kurtarıldı

02 Ocak 2016 Cumartesi - 18:12




İzmir’in Dikili ilçesi açıklarında, yasa dışı yollarla yurt dışına gitmeye çalışan aralarında kadın, çocuk ve bebeklerinde bulunduğu 146 sığınmacı don





Mülteciler son anda kurtarıldı... Dikili ilçesi ve Bademli Mahallesi açıklarda üç grup halinde denize açılan sığınmacıların umuda yolculuğu, az kalsın ölümle sonuçlanıyordu. Devriye görevi yapan göçmenlerin zor durumda olduğunu fark eden Sahil Güvenlik ekipleri, havadan ve denizden hemen bir operasyon başlattı. Ayrı ayrı düzenlenen hava destekli operasyonda güvenlik güçleri, aralarında kadın, çocuk ve bebeklerinde bulunduğu 146 sığınmacıyı donmak üzereyken kurtardı.

ÇOĞU ÇOCUK RAHATSIZLANINCA HASTANEYE KALDIRILDI

Son anda kurtarılan ve rahatsızlanan 11'i çocuk ikisi kadın mülteci de, karaya çıkartıldıktan sonra hemen hastaneye kaldırıldı. Afgan asıllı hamile olan bir kadında, düşük yapınca hastanede tedavi altına alındı. Öte yandan, Dikili Limanı'na getirilen sığınmacıların soğuk hava ve vücudundaki elbiselerin ıslaklığı nedeniyle titrediği gözlendi. Mültecileri fark eden bazı yardımsever vatandaşlar ise üşüyen sığınmacılara hemen evlerinden palto, kazak getirerek verdi. Ev kadını Hülya Toprak, sığınmacıların pencereden üşüdüklerini gördüğünü ifade ederek, "Evim sahil güvenliğin karşısında. Pencereden üşüdüklerini gördüm. Babamın ceket ve paltolarını getirdim. Özellikle çocukların durumlarının kötü olması beni üzdü. Bu insanlık ayıbının bir an önce sona ermesini istiyorum" dedi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap