SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > …yorum!

…yorum!

13 Ekim 2018 Cumartesi - 09:07








Cumhurbaşkanlığı Yatırım Genelgesi’ne göre, “ekonomide katma değer yaratmayacak projeler teklif dahi edilemeyecek.” Önce; “Keşke bu talimat, 10 yıl önce verilmiş olsa idi” diye hayıflanıyorum! Ardından da; “Olsun! Yanlışın neresinden dönülür ise o bir kârdır” diye düşünmeyi de ihmal etmiyorum. Son olarak da, bu genelgenin dolaylı yollardan delinme ihtimalini de ortadan kaldırmak için, “Başta yurt dışına satılacaklar olmak üzere, üretimin dışında hiçbir yatırıma tek kuruş destek verilmeyecek” diye mühür vurulmasını istiyorum. Özelde, fındıkta verim ve kaliteyi düşürüp, toprak ağalarını zengin eden “alan bazlı destekleme modelinin”, ürün bazlı hale getirilmesinin de yapılacak ilk uygulama olması gerektiğine işaret ediyorum!

*

“Hesapsız kitapsız, ille de israf ederek tüketmek bize haramdır” diyerek, önce ayakkabılarımızı araçlardan indirip, toprak ile buluşturmaya... “Rızkın onda dokuzunun üretimdedir”in (ticarette değil) gerçek manada hadisin ruhuna uygun olduğunu bilmeye... “İşleyen demir pas tutmaz” gerçeğini dünya sıhhati, “Çalışmak en büyük ibadettir”i de ahiret cenneti için rehber edinmeye davet ediyorum.

*

“En kötü gerçeğin en güzel yalandan evlâ” olduğunun, özellikle medyayı kullanarak “algı oluşturarak” gerçekleri “sümen altı” etmek isteyenlere kanmamanızı diliyorum!


*

Suud gazeteci kayıkçı mı, kaşıkçı mı nedir? Din adamlığı uzaktan yakından ilgisi olman Rahip Bruno mudur? İkide bir kamuoyunun dikkatini başka tarafa çekmek için servis edilen İşbank’ta CHP hisseleri midir? Futbol sahalarından gece kulübü pistlerine transfer olan Arda Turan’ın yaptıkları mıdır? Bu gibi oyalama haberleri manşetlere çekip, ekranlarda hit yapanların “başkaları adına başka hesapların adamı olduklarını” aklınızdan çıkarmayın diyorum!

*

Suriye’da, Irak’ta, İran’da, Filistin’de, Mısır’da, Suudi Arabistan’da, Yemen’de, velhasılı kelâm ben diyeyim “Ortadoğu coğrafyasında”, siz söyleyin “İslâm Dünyasında” olup bitenlerle ilgili kimileri neredeyse akşamdan sabaha değişen haberlerin, gelişmelerin günlük hesaplar üzerine kurulu olduğunu, gerçeğin ise Büyük Ortadoğu Projesi’nde (BOP) yazılı şekliyle icra edilmeye devam edildiğini, aklınızdan eksik etmemenizi temenni ediyorum.

*


Geliş ve gidişleri seçim kılıfına büründürülmüş atama ile gerçekleşen ABD başkanlarının tümünün “Dünyada sadece Amerikan halkının çıkarları vardır” ilkesi ve inancı üzerine inşa edildiğini unutmayın. Unutarak zaman zaman onları; “Müttefik”, ya da “Stratejik ortak” olarak gören, tarif eden ve söyleyenlere “Aklınızı başınıza toplayın. Günlük gel-gitler yapmayın. Bunlara kanmayın” diye çıkışmanızı bekliyorum!

*

Ez cümle: Akıl ile donatılmanın insan olmanın tek özelliği olmadığını... Kullanılmayan akıl, yapılmayan düşünme ve uygulamaya konulmayan doğrunun hiçbir hükmü bulunmadığını... “İnsan” denilenin, diğer yaratıklarla olan farklılığının en büyük göstergesinin “iradeyi kullanmak” olduğunu sakın ha aklınızdan eksik eylemeyin diyorum! Bunun için de, Allah’tan başkasına kul olmayın, iradenizi kimse teslim etmeyin ve kendinizden başkasına da “biat etmeyin” çağrısı ile şimdilik tamamlıyorum!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap