SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Yol boyu boş tırlar

Yol boyu boş tırlar

28 Kasım 2017 Salı - 08:00








Trabzon Limanına sevkiyat yapan bazı firmalar Samsun Limanına bir süre önce yöneldi.

Böylelikle Trabzon Limanının işlem hacmi düştü. Sadece çalışma olanağı olarak da değil, birçok firma da şehirden taşındı. 

Özellikle ara firmalar, Samsun’a denizci tabiri ile demirledi. Birkaç yıldır bunu kaleme alan çok isim oldu. Lakin pazar gecesi çok ilginç bir görüntü dikkatimden kaçmadı.

Bunu da sizlerle paylaşmak isterim.

Vakfıkebir ilçesinde gece Ortahisar’a doğru araç ile hareket ederken, peş peşe giden tır filosu ile karşılaştım. Saat 23:00 sularıydı.


Tırların plakalarına bir göz attım ki, geçtiğim tır sayısı 30’un üzerinde, çoğunluğu 55 olan rakam grubunun 52, 05. 60 olması dikkatimden kaçmadı.

Anlayacağınız Samsun merkezli bir sevkiyat var. Bölgede boş duran diğer tırlar da takviye olarak desteğe gelmiş.

Bir tesadüf olarak duruyor olabilir diye düşündüm.

Aklımı birkaç soru kurcalarken bir anda aklıma liman işlememelerinden anlayan gümrükleme firma sahibi bir arkadaş geldi.

Kendisiyle görüştüm.


"Böyle bir olayın tesadüf olma ihtimali var mı" diye sordum.

Aldığım cevap;

“Gürcistan hattına gelen malzeme Samsun Limanına boşaltılıyor. Buraya inen malzeme de tırlar ile Gürcistan’a Trabzon üzerinden, Trabzon Limanının hemen yanından taşınıyor” oldu.

Daha da bir şey sormadım.

Samsun’a Trabzon Limanını işlem hacmi kaydırılırken işin üzerinde durduğumuzda bizlere bazı kesimler, “Samsun Limanı karşı limana Trabzon’dan yakın. Bu nedenle de tırlar ile hem zaman hem de akaryakıt harcamasını düşürmek için buraya kaydırıldı” sözleri ile karşılaştık.


Şimdi bu sözleri o dönem söyleyen bir kısım şahıslara sesleniyorum.

1’inci tekil şahıslar!

Şu anda Gürcistan’a gelen malzemenin bu ülke limanlarına yanaşmayarak Samsun Limanına yanaşması ve buradan da tırlar ile Trabzon üzerinden sevk edilmesi sırasında o tırlar su mu yakmakta? Ya da Samsun Limanı Gürcistan’a yakın da bizim mi coğrafya dersimizde bir hata olmakta? Son virajda eklemesem olmaz...

Eve giderken yol boyu 61 plakalı tırların park halinde olduğunu görmemekte misiniz?

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap