SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Yeter! Açlar okları doyurmasın

Yeter! Açlar okları doyurmasın

06 Kasım 2017 Pazartesi - 08:04








Milli Gazete yazarı değerli büyüğümüz Mehmet Şevki Eygi'nin 2 Kasım 2017 tarihli köşe yazısının başlığı "HARAM YİYİCİLERE AÇIK MEKTUP" yazısını okuyunca, aklıma bir zamanlar Fazilet Partisi'nde il başkanımız Ali Rıza Akdeniz döneminde vatandaşa dağıtmak üzere yaptığımız bildiri geldi. "YETER! AÇLAR TOKLARI DOYURMASIN" bildirinin başlığındaki giriş yazısı olarak yazmıştık. Bu bildiriyi neden hazırlamıştık?

Bu bildirinin ana başlığı, o zamanın eğitimin acı tablosu ve yolsuzluklar. Broşürümüzden bir pasajı bu satırlara alalım: "Partisi olan, parası olan, amcası, dayısı olan istediği suçu işlememeli, istediği bankayı soymamalı. Ülkemizde, tarihinde görülmemiş bir soygun yaşanmaktadır. Hak, ahlak, adalet duygusu ayaklar altında. Bir memlekette 'parası olan, partisi olan, dayısı olan istediği suçu işleyebilir' anlayışı yerleşmişse orada sosyal bozukluklar kaçınılmazdır. Toplumsal barıştan söz edilemez. Bu olumsuz anlayışı oluşturmaya kimsenin hakkı yoktur."

Bu broşürdeki nedenler ve Fazilet Partisinin kapatılması yeni bir partiye ihtiyaç oluştu. Ve o parti ilk seçimlerde 2002'de iktidar oldu. Kuruluş öncesi şartların ana nedenini broşürden alıntı yaparak izah etmeye çalıştım.

O günkü broşürde yazılanları Sn. Memet Şevket Eygi yazdı. Değerli büyüğümüzün hoşgörüsüne sığınarak değerli siz okuyucularımıza aktarıyorum: "Hırsızlara... Dolandırıcılara... Tokatlayıcılara... Üç kağıtçılara... Hortumlayıcılara... Haram rantçılara... Yiyicilere... Hakketmedikleri maaş ve ücretleri alanlara... Saçı bitmedik yetimlerin hakkını yiyenlere... Sömürücülere... Rüşvet alıp verenlere... Mürtekiplere... İhtilas yapanlara... Her türlü haram kazanç elde edenlere... Haramla zengin olanlara... Anasıyla zina etmek kadar ağır ve çirkin bir günah ve suç olan riba alıp verenlere...

Maddî menfaat için ormanları yakanlara... Rant için ekolojik düzeni bozanlara... Gasp edenlere... Kravatlı haydutlara... Şehir eşkıyasına... Modern celâlilere... Özel işlerde kullanılmaması gereken vasıtaları kendi şahsî işlerinde kullananlara... Evrakta sahtekarlık yaparak zimmetine para ve mal geçirenlere... Vakıf arazilerini yağma edenlere... Vakıf mallarına hıyanet edenlere... Çalışmadan maaş ve ücret alanlara...


Avantacılara... Listeyi daha fazla uzatmayayım, bilcümle namussuzlara “Allah belanızı ve cezanızı versin!” diyorum. Onları uyarıyorum: Harama helaldir diyen kafir olur. Küfür üzerine ölürse ebedî cehennemde kalır. Haram para ve servet âbâd etmez, berbat eder.Helal haram ayırımı yapmayanlar dünyanın en cahil ve ahlaksız insanlarıdır. Helal bin lira, haram bir milyon liradan hayırlıdır." AK Parti'nin kuruluş dönemi öncesi şikayet ve metal yorgunluğuna dönmemesi için radikal çözümler alınmalı. Kuruluş fotoğrafındaki suretler ve mana aranmalı, yoksa bu milletin bağrındaki gönüller sefer görev emrini almak zorunda kalır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap