SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Ya biz anlatamadık, ya siz anlamadınız

Ya biz anlatamadık, ya siz anlamadınız

31 Aralık 2018 Pazartesi - 09:31








Başkanlık sisteminde Başbakan ve Bakanlar Kurulu lav edildi. Yani iptal edildi. Bakanlıklara devlet memurları statüsünde teknokratlar atandı milletvekillerinin bakanlık yapmaları yasaklandı. Seçilen dört milletvekili istifa ederek adalet, içişleri, dışişleri maliye ve hazine bakanı oldu. Bakanların meclis genel kuruluna girmeleri yasaklandı yalnızca meclis başkanlığının davet etmesi halinde genel kurula gelip bilgi vermeleri sağlandı.

Yasama görevi yapan milletvekilleri kanun yapacak bakanlar uygulayacak, gerekirse gelip meclise hesap verecekler. Bu arada hatta müsteşarlıklar, müsteşar yardımcılıkları ve müşavirliklerde kaldırıldı. Bakanların yetkileri genel müdürlük düzeyine getirildi. Bir de yanlarına bakan yardımcıları atandı. Bunların birçoğu daire başkanı veya özel kalem müdürlüğünden buralara geldiler, ancak gelin görün ki tarafsız olması gereken bakanlar ve yardımcıları iktidar partisinin il binasında basın toplantısı yapıyorlar milletvekilleri bunların yanında saf tutuyor. Bu yetmiyor illerde cumhurbaşkanını temsil eden valilerimiz bakanları uçağın kapısında karşılıyorlar.

Ya Allah aşkına siz genel müdürleri karşılıyor musunuz bunları neden karşılıyorsunuz ey benim vekillerim. Genel müdürler gibi bir imza ile gelip, giden bu bakanlardan siz değil onlar sizden randevu alacaklar şeklinde düzenleme yapacak kanunu bu şekilde çıkartın.

Şunu ekleyin diyerek rica edecekler, çünkü siz bu milletin helal oylarıyla seçildiniz bulunduğunuz yeri iyi bilin. Bir de benim meslektaşlarıma iki çift sözüm var bakanlar neden parti divanına katılmazlar diyerek eleştiriyorsunuz, bakın eğer katılırsalar eleştirin, nasıl bir genel müdür katıldığında tarafsızlığınızı neden bozuyorsunuz diye eleştiriyorsanız bunlara da hesap sorun kamuoyunun huzuruna atın. Siyaset yapmalarına müsaade etmeyin. Siyaseti bırakın benim milletvekillerim, meclis üyelerim, İl ve ilçe yöneticilerim yapsın siz yürütmesiniz. Ülkeyi ve devleti yönetin bu millete hizmet verin deyin yazın çizin ve söyleyin!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap