SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Vay be enflasyon düştü!

Vay be enflasyon düştü!

04 Aralık 2018 Salı - 09:22








Sevgili okurlar ne kadar ilginç bir yıldır tavan yapan enflasyon birden düştü. Hayret yahu. Bu enflasyon denilen canavar seçim üzeri ve işçi, memur ve emekli maaşlarının ayarlanacağı dönemde ne hikmetse birden düştü.

Unutmayın dövizdeki fırlamalar, artan enflasyon sonrası vatandaşın cebinde kalan birkaç kuruş birden eriyip gitti. Nere derseniz bakın tasarruf diyen iktidarın yaptığı alımlara. Daha dün zam gelmeyen ürün kalmamıştı. Önce zammı yaptılar, ardından indirim kandırmacası ile milleti kandırdılar.

Herkes yılbaşında alım gücüne destek olacak bir zam beklerken, enflasyon düştü diyerek milyonların beklentilerine gölge etmek kimin oyunu dersiniz acaba. Bana sorarsanız bu bir oyundur. Bu oyuna da milletin artık gelmemesi gerekir.

SİHİRLİ EL DEĞDİ

Ekonomik krizden kurtulmak için yapılan çağrılara uyup eldeki dövizini, evdeki altınını bozdurup geçimini sürdüren sermayesini kurtaranlar bugün daha da çıkmaza girmiş durumda. Enflasyon durup dururken 11 ay sonra düştü. Vay be. Bu enflasyon tamda seçime ramak kala, milyonların zam beklediği dönemde nasıl düştü. Herhalde sihirli bir el değdi.


HAYRET Kİ HAYRET

Enflasyonun çıkmasını kimse istemez elbette. Kasım ayında 1.44 olan enflasyon Temmuz-Ekim döneminde 12.24 olmuşken, Kasım dahil 5 ayda ise yüzde 10.6’ya gerilediği açıklanıyor, bize de bunun doğru bir gelişme olduğuna inanın deniliyor. Sanki aklımızla dalga geçiliyor.

EMEKLİ FARKI ERİDİ

Bu ani düşüş sonrası işçi emeklisinin alacağı aylık zam 30 liraya yakın azaldı, yıllık kaybı ise 340 lira civarında oldu. Esnaf emeklisi ise aylık 21 lira, yıllık ise 240 lira civarında kayba uğradı. Çiftçi emeklisi ise aylık 20 lira civarında, yıllık ise 225 lira civarında kayba uğradı.

MEMUR FARKI ERİDİ


Memur ekim ayında yüzde 9 civarında enflasyon farkı alacakken, Kasım ayı enflasyonun etkisi ile bu fark 6.6 ya geriledi, aylık 50 lira yıllık550 lira civarında kayba uğramış durumda. İşte Kasım ayındaki bu tarihi enflasyon düşüş rekoru milletin cebine girmeden geri alınmanın göstergesi değil de nedir.

Buna da siz karar verin.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap