SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > U dönüşü!

U dönüşü!

26 Şubat 2018 Pazartesi - 07:32








Geçtiğimiz yıl eylül ayından itibaren fındık alımları yapan Toprak Mahsulleri Ofisi kısaca TMO, depolarında 140 bin ton fındık biriktirdi. Ocak ayından itibaren de alımlarını ‘fındık gelmiyor’ diyerek durdurdu. Daha sonra bu fındığı işlemeye karar verdi.

Girişimlerini yaptığı...

İlk olarak askerlerimizin yiyeceği fındığın TMO’dan karşılanması kararlaştırıldı ve 388 ton fındık TSK’nın oldu.

Buraya kadar aslında her şey normal… 388 ton değil hepsi Mehmetçiğimize feda olsun.

Daha sonra TMO sitesinden bir ihale ilanı…


Değerli yan ürün satışı altında kırma işleminden geriye kalan yaklaşık 400 ton fındık; Zonguldak, Samsun ve Trabzon’da ihale usulü satıldı. Bu ihaleler yapılırken birçok önemli firmanın bu ihalelerden son dakikaya kadar haberi olsa da, ihalelerin değerlendirilmesini yapan AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, bu alımların fındık piyasasına bir etkisinin olmayacağını söyledi ve ekledi: "Eğer TMO fındık satarsa kendimi Ordu meydanında yakarım."

Lafı evirip çevirmeye gerek yok.

Gelinen noktada geçtiğimiz hafta içerisinde TMO, deposunda bulunan 138 bin ton fındığı satışa çıkardı.

TMO; Giresun kalite kabuklu fındığın kilosunu 12 lira 50 kuruş, Levant kalite kabuklu fındığın kilosunu 11 lira 50 kuruş ve Sivri kalite kabuklu fındığın kilosunu ise 10 lira 50 kuruştan, 2016 ürünü fındıkların ise bu fiyatların 50 kuruş altında satılacağını ilan etti.

Bunun ardından, kendini yakacağını ileri süren vekil keskin bir U dönüşü ile TMO’nun bu adımının piyasaya olumlu yansıyacağını, satışı olumlu bulduğunu söyledi.


Aslında hiçbir insan ya da bir canlının zarar görmesini, acı çekmesini kim ister ki? Lakin siyaset yapılırken de siyasetçinin ağızından çıkacak sözlere ve söylemlere çok dikkat etmesi gerekmez mi? Sadece günü kurtarmak ya da oy almak uğruna yalan arkasında durulmayacak ve yapılamayacak sözlerin verilmesi siyasete ve siyasetçiye yakışmadığı gibi halkına ve topluma yalan söyleyen birinin bu saatten sonra sözlerine kim inanır? Sadece oy uğruna halkına yalan konuşan bir kimse hangi yüzle halkının karşısına çıkabilir? Bunları sorgulamak gerekir.

Son dönemlerde siyasette bu kadar yalanın birilerinin ağzında yuva yapmış olması sayın vekille beraber geldiğimiz yerin son noktasıdır.

*

Ülkede bu kadar sorunların içinde devlet parası ile alınan tarım ürünlerinin zamanı geldiğinde bunları tekrar ekonominin can alması hatta hareketlenmesi piyasaların ihtiyaç olduğunda bu ürünleri ekonomiye tekrar kazandırmak kadar normal ne olabilir ki? Hatta şu aralar bazı yatırımlar durma noktasına geldiği bu günlerde satılacak. Ya da satılması beklenen 138 bin ton fındıktan gelecek yaklaşık 1 milyar 400 milyon lira sizce az da olsa gelecek yıl için TMO'ya ya da Tarım Bakanlığına bir nefes aldırmaz mı?

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap