SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > TÜRKİYE’DE SULAR DURULURKEN!

TÜRKİYE’DE SULAR DURULURKEN!

02 Temmuz 2018 Pazartesi - 10:31








Ünlü Seyyah İbn’i Batuta diyor ki; “Coğrafya milletlerin kaderidir.” Öyledir de gerçek- ten! Dünyada birçok ülkenin yaşadıkları ile coğrafi konumunukarşılaştırdığımızzaman bu sözün ne kadar doğru olduğunu anlarız. Mesela Finlandiya, İsveç, Norveç ile Suudi Arabistan,Birleşik Arap Emirlikleri veya Katar’ın kaderi aynı değildir!


Neden? Çünkü ismini saydığımız Ortadoğu ülkelerinde petrol vardır. Petrol ise güçlü ve güçlenmek isteyen sanayileşmiş ülkelerin en büyük ihtiyacıdır. Öyle ya da böyle onu elde etmek isteyeceklerinden, onu elde tutan ülkeleri rahat bırakmazlar. Diğer ülkeler ise sanayi ve teknoloji üretiminde çok ileri oldukları halde kimsenin düşmanlığını üzerlerine çekmezler. Bunun için, akıllı insanların ülkesi olarak bilinen Finlandiya kurulurken bu durum göz önünde bulundurularak, ıssız çorak ve dağlık bir alan seçilmiş ki, hiçbir hâkim güç kendilerini rahatsız etmesin!

Üzerinde yaşadığımız ve bin yıldır vatan olarak yorgan gibi sarılıp yattığımız ülkemiz bulunduğu konum itibariyle güçlü devletlerin ihtiyacı olan acil yer altı kaynaklarına sahip olmasa bile; bu kaynaklara hâkim ve onları elde etmek isteyecek ülkelerin yolları üze- rinde olduğu için hiç sebep yokken bile onlarca devletin diş bilediği ve kabadayılık yapmaya çalıştığı bir coğrafya özelliğindedir. Biz ne kadar yurtta ve dünyada barıştan, sevgiden, kardeşlikten, mazlumlarınhakkındanbahseder- sek edelim; her sabah çarkları dönen binlerce fabrikaları için petrol ve hammadde ihtiyacı olan ülkeler bu erdemli seslenişe hiç kulak asmadan, hedeflerini elde etmek, fabrikalarının çarklarını döndürmek için hareket edecek, hiçbir insani yaklaşımı değerli bulma- yacaklardır! Bu durum Ana- dolu’dadevletkuranmilletleri tarihin her döneminde zor durumda bırakmış, hatta birçoğu bu baskılara dayanamayıp yıkılıp, yok olup gitmişlerdir. Bu niyetlerle mücadele ederek bu güne kadar, devlet ve millet varlığını bu coğraf- yada sürdürmeyi başaran milletimiz, bundan sonrası için de varlığını sonsuza kadar sürdürmek kararlılığındadır. Bunu bilen güçlü devletler içimize her daim fesat ve ayrılık tohumları ekerek, bizi birbirimize düşürmeye çalışmış, kendilerinin sebep olduğu kargaşa ortamlarından yararlanıp güç devşirerek hedeflerini elde etmeyi siyaset olarak benimsemişlerdir. Son yıllarda her alanda varlığını iyiden iyiye dost ve düşman devletlere hissettiren Türkiye bu coğrafyanın önemli aktörlerinden biri olduğunu bütün dünyaya hay- kırarak bu vatandan asla vazgeçmeyeceğini ortaya koymuştur.

Yabancı ellerin, içimizde oluşturdukları istikrarsızlıkları da “demokrasi erdeminden” yararlanarak milletimiz tercihleri ile elinin tersi ile itmiş, bütün uğraşmalara, haykırmalara, ellerine silahlarını tutuş- turdukları katil sürülerinin acımasız saldırılarına rağmen, toplumsal barışını bu haydut sürülerinin “akortsuz seslerine” rağmen ağır bedeller ödeyerek sağlamıştır! Bundan sonrası asla bundan önceki gibi olmayacaktır! Kardeşlik hukuku öncelenecek, fitne ve fesata imkân verilmeyecek, siyasi tercih farklılıkları toplumsal çatışma sebebi olarak kullanılamayacak, velhasıl kardeşlik hukukunun bütün gerekliliklerine bütün renkler saygı göstereceklerdir. İstedikleri zaman, birkaç günlük hamle ile içimizde “kardeş kavgası çıkaranlar” artık “işsiz ve aşsız” kalacaklardır! Bu niyette olan devlet ve milletlerin bunu artık çok iyi anlamış olmalarını temenni ediyoruz.

Türkiye’de sular durulurken, sömürge niyetli birçok ülkede sellerin olması bundan sonrası için kaçınılmazdır! Bekleyelim görelim!


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap