SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Trabzon’un huzurunu bozmayın

Trabzon’un huzurunu bozmayın

22 Eylül 2018 Cumartesi - 09:14








Trabzon’un yerlisi şehirden giderken yerini kimler dolduruyor? Evet, bu sorunun cevabını almak hiç de zor değil. Geçen gün yolumuz belediyeye düştü. Belediyede iş yaptırmak için bekleyenlerin çoğu yabancıydı (Çoğu Suriye’den gelenlerdi). Trabzon’un yerli halkı ekonomik sıkıntılardan ötürü göç etmek zorunda kalırken bu yabancıların burada nasıl yaşadığını merak ettim. Hiç azımsanmayacak derecede nüfusa sahip olan bu yabancılar nasıl geçiniyor, nasıl ev kiralayabiliyor, hayatlarını nasıl idame ettiriyorlar anlamakta güçlük çekiyorum. Devlet desteği olmadan bu kişilerin ayakları üzerinde durmaları imkansız.

Trabzon gibi kendine has ve özel bir şehirde bu kadar yabancının bulunması şehrin özelliğini kaybettiriyor. Bu tehlikeyi görmek lazım. Türkiye Cumhuriyeti’nin harcı olan bu bölgeyi yok etmenin, hamurunu bozmanın kimseye bir faydası olmaz. Ama zararının büyük olacağının altını çizmek isterim. Toplumsal açıdan bakıldığında bölge insanının da bu durumdan pek hoşnut olmadığını belirtmek isterim. Vatandaş ekonomik açıdan büyük bir girdaptayken, Trabzon’a yerleştirilen bu kişilerin kentin ekonomisine ve asayişine darbe vurdukları bir gerçek. Trabzon’daki bu ani değişimi kabul etmek mümkün değil.

Kentin kabuğunu değiştirmek ya da farklı bir ortam oluşturmak bölge için büyük yıkım olur. Trabzon ve çehresi değişebilir ama gelenek ve görenekleri değişmez. Teklif bile edilemez. Zaten toplum olarak büyük erozyona uğrayan bu şehre bu tür varyasyonlarla iyilik değil kötülük yaparsınız. Bunların düşünülerek, ölçülerek, tartılarak hareket edilmesi ülke menfaatine olur. Trabzon’un huzuru bozulursa ülkenin huzuru bozulur. Kalın sağlıcakla.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap