SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Trabzonspor'da görünen köy...

Trabzonspor'da görünen köy...

21 Şubat 2018 Çarşamba - 06:15








Atalarımız, çırılçıplak haline gelen gerçekler için, "Görünen köy kılavuz istemez" ibaresini atasözü haline getirip, olaylara ve gelişmelere akıl gözüyle bakarak karar vermemizi telkin eylemişlerdir.

Bu telkin Trabzonspor camiası ve yönetimi için de geçersiz olabilir mi?

Asla!

Hatta, en elzem Trabzonspor yönetimi içindir.

O da, gelecek adına görünenin hiç de iyi olmadığı ve çözümünde camiayı kapsayacak şekilde yeniden derlenip toparlanma ile olduğudur. İlk adımı da acilen topyekün bir şekilde, tek liste halinde seçime gitmektir.


***

BU ÜLKEDE, İCRAAT DEĞİL, LÂF ÇOK İYİDİR!

Dünkü gazetedeki habere; "Laf değil, icraat lütfen" başlığı atmış meslektaşlarım.

Aslında, onlar atmamış başlığı, Rıza Çalımbay attırmış!

Hani "Söyleyene değil, söyletene bak" misali! Çünkü, meslektaşlarımın aklına, böyle bir başlığı atmak, Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'ın hemen hemen her konuşmasında, "Ligi çok iyi yerde bitireceğiz" diye tekrarladığı sözler nedeniyle gelmiştir.


Ama, sürekli böyle ifadeler kullandığı için Rıza Hoca'ya kızmamak lazım! Çünkü, bu ülkede tepeden tırnağa herkes konuşuyor! Daha doğrusu konuştukları ile icra ettikleri birbirine hiç benzemiyor.

Alın Suriye bataklığındaki halimize bir bakın. Bir de 2011'den beri söylenenlere...

Hep Ziya Paşa'nın; "Ayinesi iştir kişinin lâfa bakılmaz" sözünü hatırlatmıyor muyum? Ve de, hemen hemen herkesin bu sözü; "Ayinesi lâftır kişinin işine bakılmaz" şekline çevirdiğini!

Onun için, bileşik kaplar misali olunduğunu ve Rıza Hoca'nın da bu kabın içinde bulunduğunu hatırlayıp, fazla yüklenmeyin!

Çünkü, biz toplum olarak, aldatılmaya ve dün denilen ile bugün söylenenler arasında zıtlık bulunsa bile aldanmaya alışmışız!


***

TRABZON BELEDİYESPOR...

Futboldan ve ille de Trabzonspor yüzünden kaç haftadır Trabzon Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nün 2018 çalışma sezonu açılışını yazamadım. Hani derler ya, "mahalleninkiler bırakmıyor!"

Galiba biraz öyle oluyor!

Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun had safhada destek verdiği Belediyespor'un başkanı Nihat Demir'in, koordinatör Yaşar Ulusoy ile birlikte sporun her branşında yaptıkları, hiç de öyle azımsanacak, küçümsenecek işler değil.


Hele hele, uyuşturucu kullanım ve teknoloji bağımlılığı gibi zararlıların neredeyse anaokulu seviyesine inmeye başladığı günümüzde, bu insanlık ve toplum düşmanı zararlılarla mücadelenin en mükemmel aracı olan sporu kitlelere yayma konusunda çaba gösterdikleri göz önünde bulundurulursa, ne kadar büyük işler yaptıklarını sıralamaya bile gerek yok. Bu bile tek başına bu dünya da takdire, öteki alemde de rahmete değerdir.

*

Bu arada, 24 Şubat Yarı Maratonu ve Halk Koşularının bu yıl yer yer şölen niteliğinde de olsa oldukça başarılı bir şekilde cereyan ettirilmesi nedeniyle başkan OFG ve ekibine de teşekkür etmek, bir hakkın tesliminden başka bir şey değildir.

*

Haa, spordan söz etmiş ve de yeri gelmişken, Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kuruluşu yapılan Spor Dairesi Başkanlığı'na Nihat Demir, ya da Yaşar Ulusoy gibi iki lâyık ve liyakatli kişi de varken, neden hâlâ atama yapılmamıştır?


Onu da anlamak ve anlatmakta sıkıntı çekiyorum.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap