SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Trabzonspor kaşkollu emniyet müdürü!

Trabzonspor kaşkollu emniyet müdürü!

29 Ocak 2018 Pazartesi - 17:15








Daha önceki Trabzonspor-Fenerbahçe müsabakaları öncesinde ve sırasında emniyet müdürlerinin aldığı önlemler şehri geriyordu. Özellikle stadın üzerine yerleştirilen keskin nişancılar ve özel hareket polisleri sanki her an büyük bir facia yaşanacakmış gibi bir algı oluşturuyordu. Bu durum da hem seyirciyi hem de futbolcuları geriyordu. Trabzon şehri için de son derece olumsuz bir görüntü oluşturuyordu. Pazar günü oynanan maçta ise böyle bir durum söz konusu değildi. Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne kısa bir süre önce atanan Orhan Çevik çok iyi bir performans çizdi. Emniyet müdürlüğü fazla göze batmadan bütün önlemleri alarak istenmeyen olayların önünü kesti. İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik taktığı Trabzonspor kaşkoluyla hem futbolseverlerin gönlüne girdi hem de hoş bir izlenim oluşturdu. Zaten Emniyet Müdürü’nü Trabzonspor kaşkoluyla gören seyircinin olay çıkarma gibi bir düşüncesinin olacağını hiç zannetmiyoruz. Bazen küçük gibi görünen bir davranışın bizim tahminimizin ötesinde çok büyük anlamları olabilir. Demek ki böyle olabiliyormuş. Bir futbol maçı sokak eylemleri gibi ele alınmamalı diye düşünüyoruz.

DRİFT ATAN ARABALARA UYGULAMA YAPILDI

Şehrimiz trafik magandalarının varlığıyla malul bir şehir. Ne yazık ki günün her saatinde trafik magandalarıyla karşılaşıyoruz. Özellikle delikanlılık çağındaki sürücülerin seyir halindeyken attığı driftler trafik güvenliğini tehlikeye atıyor. Bir sağdan bir soldan ani hareketlerle diğer sürücüleri sıkıştırıyorlar. Yolları adeta yarış pisti olarak görüyorlar. Böyle olunca da bütün maharetlerini sergilemek, kendilerini göstermek için fırsat kolluyorlar. Modifiyediye tabir edilen araçların yarattığı tehlikeler ise bir diğer konu... Gürültü çıkarması için egzozlara takılan aparatlar nedeniyle aniden kulakları patlatacak seviyede seslere maruz kalıyorsunuz. Özellikle modifiye edilerek alçaltılan, neredeyse yol seviyesine kadar indirilen Şahin, Doğan marka araçlar hiçbir kural tanımıyorlardı. Neyse ki, Trabzon Emniyet Müdürlüğü bu araçlara yönelik uygulama yaptı ve cezai müeyyide uyguladı. Bu nedenle bu aralar bu tür araçlarla pek karşılaşmıyoruz. Artık Meydan Parkı'nda bile sürücülere kimlik ve ehliyet sorulur oldu. Bu önlemlerden dolayı Emniyet Müdürlüğü'nü tebrik ediyor ve bu uygulamaların devamını diliyoruz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap