SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Trabzon ve turizm

Trabzon ve turizm

25 Şubat 2019 Pazartesi - 09:45








Son yıllarda Arap turistlerin şehrimize gösterdikleri ilgiden dolayı tam bir turizm patlaması yaşandı. Bakanlarımız, üst düzey yöneticiler çeşitli oturumlar ve platformlar düzenlediler, yediler, içtiler ve gittiler. Turizm yatırımı derseniz kamu eliyle 30 sene önce zamanın orman bölge müdürü Hamdi Özer’in yaptırdığı Meryemana tesisleri (Sağ olsun bu tesislere de merhum Ali Kemal Aktürk evlatları sahip çıktılar, orayı yıkılmaktan kurtardılar), Uzungöl’deki Orman Bölge Müdürlüğü tesisleri yıkılmayı bekliyor. 25 sene önce Merhum Vali İsmet Gürbüz Civelek’in yaptırdığı Hıdırnebi Yaylakent yıkılmayı bekliyor. 20 sene önce zamanın valisi Adil Yazar'ın yaptırdığı Kayabaşı'na iyi bir işletmeci sahip çıktı ve Düzköy Yaylakent'i Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne kaldı. Tabii özel teşebbüs de epeyce tesise imza attı ancak fiyatlar tavan yaptı.

Örneğin 250 kuruşa aldığımız suyu 2500 kuruşa sattık, turisti yonulacak kaz sandık, yatak sayısını arttırdık. Yalnız şahıslar ve şirketler değil otel grupları da muhteşem oteller yaptırdılar. 5,6,7,8 ay %80 dolu, geri kalan aylarda %20 doluluk ile çalışıyorlar. Tabii bu arada SGK 'tüm çalışanların primini ödedin mi', Maliye 'ne kazandın', Milli Emlak 'deniz kıyısını niye kullandın', tarım il müdürlüğü 'mutfağında gıda mühendisi var mı', 'doktor, hemşire bulunduruyor musun' diye soruyor ve tutanak düzenleyip beraberinde ceza makbuzunu gönderiyor.

Şirket ayakta durmaya çalışıyor. Kamu görevlileri 'Görevimizi yapmayalım mı' diyor. Dersiniz ki Ege’deki, Akdeniz’deki kamu kurumları yatıyor, bir tek bu ildekiler çalışıyor, yerli yabancı turisti göstereceğimiz Meryemana Manastırı'nı iki ayrı ihale ile tamire aldık. Ayasofya Müzesi'ni önce camiye çevirdik, olmadı şimdilik kapattık. Atatürk Köşkü’nü zor bela açtık. Adı Botanik Park olan ve halk arasında 'betonik park' olarak tanımlanan (Çamoba kışlasının) ve Trabzon Müzesi’nin kapısına hemen birer bilet gişesi koyduk. Olmaz efendim olmaz! Bu şehirde bedava hiçbir şey bulunmaz. Bereket versin yağan yağmurdan, esen rüzgârdan para istemiyorlar. Yoksa hem ıslanır hem de para öderdik!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap