SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Trabzon Öğretmenevi

Trabzon Öğretmenevi

16 Aralık 2018 Pazar - 09:12








Kamu kurum ve kuruluşlarının misafirhaneleri ile ilgili hepimizin hafızasında hemen ayni şeyler vardır. Bu misafirhaneler çoğu kez, tabiri caizse “yolgeçen hanı” olarak kullanılır.

Etkili ve yetkili kişilerin her daim kontenjanlarının olduğu, yöneticilerin bu tür istek ve baskıların karşısında koltuklarını korumak için mecburen sessiz kaldığı bu kurumlar bazı yöneticilerinin “helalı-haramdan” ayıran, adil, modern ve işletmeci anlayışı ile yönetip örnek kurumlar haline getirdikleri kurumlar da olabiliyorlar! Tıpkı Trabzon Öğretmenevi gibi.

Bir önceki Öğretmenevi Müdürü Cemal Gedikli’nin başlattığı yenileşme ve modernleşme çalışmalarını zirveye taşıyan Trabzon Öğretmenevinin mevcut müdürü Yusuf Sever’i öncelikle bu başarılı çalışmalarından dolayı kutlamamız gerekmektedir.2014 yılında göreve başlayan genç ve dinamik öğretmenevi müdürümüz kısa sürede çalışmaları ile dikkatleri çekmeyi başardı.

Öncelikle öğretmenevinin atıl kalmış köşebucaklarını yeniden yapılandırarak yatak kapasitesini artırdı. Sonra bütün odaları teferruatlı bir şekilde modernize ettirdi. Misafirlerin keyifle kullanabileceği oda düzenlemesine ilaveten her gün tekrarlanan mükemmel temizlik hizmetleri ile adeta beş yıldızlı otellerle kurumunu yarıştırır konuma getirmeyi başardı.

Kaliteli kahvaltı ve günlük öğlen yemekleri hizmetleri ile doluluk oranını yüzde doksanların üzerine taşıdı. Kadrolu ve kadrosuz olarak değişik hizmet birimlerinde çalışan 28 öğretmenevi çalışanını gerçek bir eğitimci olarak “eğitip, öğretip” hizmete yönlendirdi.


Bu yenileşme ve yapılaşma sürecinde öğretmenevinin kendi çabalarıyla biriktirdiği bütçe imkânları ile 400 bin TL’ye yakın bir harcama ile öğretmenevini, tepeden-tırnağa yeniledi. Bununla da yetinmeyip; 2017 yılında 53 bin TL, 2018 yılının ilk dokuz ayında 60 bin TL devletimize vergi ödeyen Trabzon Öğretmenevi, bu başarısı ile de Türkiye’de daha büyük imkânlara sahip benzeri birçok kurum ve kuruluşun önüne geçmeyi de başardı.

Özellikle emekli öğretmenlerimize gösterilen nezaket, misafir ağırlama ve uğurlamaları, yetersizliğine rağmen otopark hizmetleri, berber, kuaför, lokanta dinlenme salonu alanlarındaki hizmet sunumlarının her geçen gün daha mükemmele gittiğini gözlemlediğimiz Trabzon Öğretmenevi, önümüzdeki yıllarda yeni binasına taşınacak olmasının da heyecanını yaşamaktadır.

150 yatak kapasitesi ve en modern şekilde yapılmakta olan; konferans salonları, düğün salonları, restoranlar, açık ve kapalı otoparklar, yöresel lezzetlerin harmanlandığı butik kahvaltı haneler, gelen misafirlerin kolay ulaşması için, TS Clup mamulleri ile yöresel ürünler stantlarının yer alacağı yeni öğretmenevinin açılışını da bu hizmet anlayışı ile heyecanla beklemekte olduğumuzu belirtmek isterim.

Bütün bu güzel çalışmaları yaptığını görüp takdir ettiğimiz Trabzon Öğretmenevi Müdürümüz Yusuf Sever’e sorduk; nasıl başardınız? İşte size başarının saklı olduğu cevabı sunuyorum;

 “Başarmak isteyen mutlaka bir yolunu bulur, başarısız olan ise mutlaka bir mazerete sığınır.” Tebrik ediyoruz genç müdürüm, çalışmalarınızı takdir ediyoruz. Dilerim yeni binanıza geçtikten sonra size kimse “çok yoruldunuz, artık dinlenin” demez!


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap