SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Tmo’ya fiyat açıklatın. Fındık aldırın…

Tmo’ya fiyat açıklatın. Fındık aldırın…

04 Eylül 2018 Salı - 09:34








Şu; “İşte ve aşta üzerimize düşeni yapma yerine, başkalarının uygulamalarını eleştirerek hareket etmeyi, sevabı kendinde, suçu başkalarında aramayı” bir türlü bırakamadık.

Güncel bir örnek mi isterseniz?

İşte, fındık piyasası ve fiyatı ile ilgili yapılan açıklamalar, söylenen sözler.

En başta da, TMO’nun alım yapması ve fiyat açıklaması ile ilgili, havada uçuşan beyanatlar!

En son da, eski bakanlardan AK Parti Milletvekili Nurettin Canikli’nin ben diyeyim “suçlamaları”, siz söyleyin “açıklamaları!”


İşte geçen hafta kamuoyuna yansıyan bir kısım sözler:

“Yabancı bir firma çıkıp fiyat ilan ediyor. Böyle bir şey olabilir mi? Ne demek bu? Haddine mi?”

Aslında Sayın Canikli’ninkilere benzer çağrılar, beyanatları yapanlar hiç de az değil.

İnanır mısınız! “Güler misin? Ağlar mısın?” diye kendi kendime soruyorum.

Yahu; siz yabancı firmanın veya piyasadaki başka alıcıların, tüccarların fındık alıp almamalarına ne karışıyorsunuz? Onların, fındığı kaç liradan alacaklarını deklere edip, dayatabilir misiniz?


Hayır!

Neden?

Çünkü sizin işiniz bu değil!

Siz önce üzerinize düşeni yapın, yaptırın. Ondan sonra konuşun. Fındık piyasada neredeyse 2 aydır alınıp-satılıyor, işlem görüyor.

2018 ürünü fındığın neredeyse yüzde 30-40’ı pazara inmiş, indirilmiş; siz halâ;“Ha aldı alacak! Fiyatı bugün yarın açıklayacak” diye dem vurmanın peşindesiniz.


Ama,  “Ortada ne fol (fiyat) var, ne de yumurta ‘alım).”

Sorarım; “Size TMO’ya fındık aldırmayın. Fiyat açıklamayın. Bu sizin yetkiniz de değil” diyen mi var. Yakanıza yapışan mı var?

Beyler, efendiler! İlle de fındıkla ilgili beyanat vererek kendilerini medyada göstermek isteyenler!

Siz önce işinize bakın. Üzerinize düşeni yapın. Ondan sonra suçu ve suçluyu başkalarında aramaya bakın.

Hep; iyilikleri kendinizde, kötülükleri başkalarında aramaya kalkmayın?


Bu gibi davranışların nasıl olduğunu anlamak için de; Allah’ın Kur’an’ı Kerim’de, Nisa Suresi 79’uncu Ayet de; “Size gelen iyilikler Allah’tandır. Başınıza gelen kötülüklerde kendinizdendir”  buyurduğunu da unutmayın!

TRABZONSPOR YÖNETİMİ YANILTMADI!

Hatırlayın, Trabzonspor-Galatasaray maçının oynandığı gün gazetemiz de, ben diyeyim “top”, siz söyleyin “futbol” işinden anlayanlar hanesine kayıtlı cümle yazan çizen spor adamları sonucu hemen hemen aynı tahmin etmiş; sorumluluğunu üstlendiği spor sayfalarında güzel işler yapan Spor Koordinatörü Nihat Erince de buna dayanarak başlığı net bir şekilde; “Trabzon 2-1 kazanır” diye atmıştı.

Ama maç ne oldu? Trabzonspor, herkesi ters köşe yapıp, rakibini sahadan da silerek tarihi mağlubiyete uğrattı. Bir başka deyişle bizim cenahta herkesi yanılttı.

Sonucu herkes gibi 2-1 olarak tahmin eden ben de, “Cümlesi 10 Numara” deyip, başta Ünal Karaman olmak üzere, bazılarına büyük bir zevkle “yıldızlı 10’lar” da vermek durumunda kaldım!


İnşallah bundan sonra da takım, bana 10 olmaz ise de, 8-9 verdirerek maçlarını oynar, dolayısıyla kazanır.

Ancak, bu kazanım var olan birçok argümanından birisi olan ve son yılların para pullu işleri de göz önünde bulundurulduğunda da bana göre en önemlisi önceki gün bir meslektaşımın gazetesine  “Kulüp böyle yönetilir” başlığı ile koyduğu haberdi.

“Transfer sezonunun en kârlı takımlarından olan bordo-mavililer oldu. Yönetim gönderdiği 6 isimden 70 milyon TL kazandı. Yenilere ise 14.5 milyon TL harcandı.”

Bu durumda, yani birilerinin, bir futbolcuya verdiklerinin 4-5’de biri kadarıyla transferi kaliteli bir şekilde yapınlar için şunu diyebilir miyiz?

-“Trabzonspor futbol takımı, Galatasaray’ı farklı yenerek herkesi yanıltı.

Buna karşın Trabzonspor yönetimi ise özellikle ekonomik tablo için verdiği sözlere sadık kalıp, çok iyi bir transfer politakası uygulayarak kimseyi yanıltmadı.”

HAMZA’YA DEĞİL, KAMOYUNA GEÇMİŞ OLSUN!

Hamza Mısır’a, dolayısıyla kamuoyuna yapılan saldırı, Türkiye’de söyle veya eylemle gerçekleştirilen alışılmış hareketlerden biridir!

Maalesef bu çirkin saldırılar da Türkiye gerçeğidir.

En kötü gerçeğin, en güzel yalandan iyi olduğunu bildiğimiz için de, bitecek olmalarından umutlu da değiliz. Aksine her geçen zaman diliminde de arttığını endişe ile izliyoruz.

Ancak, bu insanlık dışı saldırıların tarihini incelediğiniz, irdelediğiniz zaman ortaya serilen net bir gerçek vardır.

Onu da, Edip Akbayram’ın, “Eşkıya dünyaya hükümran olmaz” şarkısını insan olmanın akıl ve gönlü ile  dinleyenler görürler.

Onun için, ben “Hamza’ya değil, kamuoyuna geçmiş olsun” diyorum.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
TMO

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap