SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Tavanı temizlemek zordur!

Tavanı temizlemek zordur!

29 Aralık 2017 Cuma - 06:35








Sezona hoca dahil neredeyse iskelet kadroyla başlayan Çaykur Rizespor ilk devre sonu itibariyle topladığı 31 puan ile ligi üçüncü sırada tamamladı.

TFF 1.Lig’in en pahalı kadrosu altında lige sağlam bir giriş yapan temsilcimiz daha sonra oynadığı maçlarda inişe geçti ve teknik direktör Hikmet Karaman ile yollarını ayırarak yerine İbrahim Üzülmez’i getirmişti.

İbrahim hocanın gelmesi ile tüm camiada Üzülmez’in iki sezon önce Gençlerbirliği takımı ile yaptığı çıkışı yapacağı düşüncesi oluştu. Bu görüş ligde ilerleyen haftalar içinde dip yaptı diyebiliriz ve özellikle ligin en zayıf takımı Gaziantep’e puan kaybetmeleri “İbrahim hoca ile bu iş galiba olmayacak” düşüncesini doğurmuştu.

İç sahada ayrı bir kimliğe bürünen Atmaca, dış sahada ise tam bir kuzu oldu. Buna tabi ki kadro içinde beklentileri yüksek olan oyuncuların gösterdikleri dalgalı form ve savunmanın birçok maçta yaptığı son derece basit bireysel hataları ekleyelim.

Yönetim Hasan Kemal Yardımcı başkanlığında özverili bir mücadele verdi. Geçmiş dönemden gelen ağır külfetler bu yönetimin en büyük kamburu olurken, ödemelerde sıkıntı yaşamamasını Yardımcı ve ekibinin başarısı olarak gösterebiliriz. Zaten Çaykur Rizespor’da yıllardan beri gelen en büyük eksiklik “parayı akıllı kullanamamaktan” kaynaklanıyor. Son derece başarısız ve bir o kadar yanlış transferlere harcanan yüksek meblağlar kulübü uçurumun eşiğine getirmiş durumda. Başkan Hasan Kemal Yardımcı ve Başkan Vekili Hasan Kartal olağanüstü bir çalışma içindeler. Bir taraftan borçlar ödeniyor, diğer yandan sezon sonu yeniden Süper Lig’e dönmek adına her hafta camianın morali yüksek tutuluyor. Bu işler dışardan göründüğü gibi kolay değil. Bu kulüpte “hazır yeme” devrinin bittiğini ve bundan sonra atılacak olan adımların gelecek adına çok önemli olduğunu her fırsatta Rize kamuoyuna aşılayan yönetimin asıl kertiği devre arasında atacağı aşikâr.


Ligde 17 haftalık dilim geride kaldı, şimdi önümüzde 17 haftalık bir dilim daha var ve bu haftaların telafisi yok. Sayın başkan ve yönetim kurulu üyeleri eksik olan bölgelere mutlaka takviyeler yapacak. Neticede bu takıma gelecek oyuncunun ismi önemli değil; savaşacak, formanın hakkını verecek isimlerin gelmesi bence de daha önemli olacak. Transfer şart ve ligin ikinci yarısı çok daha çetin geçecek, bu yönde yönetimin çabası var, hata yapma şansı yok ve bu yolda şimdi herkesin destek olma zamanı.

Unutmayalım, zemini herkes siler ama tavanı temizlemek o kadar kolay değildir! Yeni yönetim hem zemini siliyor hem de tavanda biriken pislikleri temizlemeye çalışıyor, bir yandan da “yerleri yeni sildim, basmayın, kirletmeyin” uyarısını haklı olarak yapıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap