SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Sıcak kış ayları

Sıcak kış ayları

15 Aralık 2017 Cuma - 07:00








Bir ayı aşkın bir süredir havalar genel olarak normallere göre sıcak ve kuru geçiyor. Karadeniz bölgesi bu süreç içerisinde yağmur beklentilerinin altında yağmur aldı. İleriye baktığımızda Ocak 2018 ortalarına kadar da durum yine böyle devam edeceğe benziyor. Hava akımları genelde güneyden geliyor olacak. Eh bu da sıcak demek Karadeniz için - sıcak ve kuru - elleri dudakları çatlatan cinsten. Her gün böyle değil elbette ama önümüzdeki bir ay çoğunlukla böyle. Biraz güneş görelim diye gittiğimiz Bayburt bile, Karadeniz kıyılarından daha fazla yağmur alacağa benziyor bu süreç içerisinde. Akdeniz, Ege ve Marmara bölgeleri de keza aynı şekilde normallerden daha fazla yağmur görecek gibi.   

Akdeniz ve Ege üzerinden gelen hava akımları Anadolu’nun iç kesimlerine gelene kadar sahip olduğu nemi büyük oranda yağmur olarak bırakıyor. Hava akımları bu yönden Karadeniz’e ulaştığında genelde sıcak ve nispeten kuru oluyor. 

Geçen hafta kirliklikten bahsederken sıcak ve yağışlı bir kış tercihimizdir demiştim. Sıcağı bekliyoruz ama yağmur beklentimizin az olması pek iyi olmadı. Yine de güneyli akımların sık olacağını düşünürsek kirliliğin şehir üzerinden denize doğru kayacağını söyleyebiliriz. Belki de Rusya’ya kadar gider. Oh gitsin diyorsanız bir de bu şekilde uzun taşınımlarla bize gelen kirlilikleri düşünün. Genel olarak Amerika Asya’nın, Asya Avrupa’nın Avrupa da Amerika’nın kirliliğini soluyor. Bu biraz uzun hikaye... O yüzden şimdilik kalsın ama bilin ki bazı kirliklikler atmosferde uzun süre kalıyor. Aslında çok uğraşırsak bugün üstümüzden Paris havası geçti, dün Atina havası soluduk, yarın İstanbul havası gibi spekülasyonlar yapacak kadar delil bulabiliriz.

Sıcaklık ve yağış için daha uzun döneme bakarsak, mart ayına kadar normallerin üzerinde sıcak hava bekleniyor. Yağışlar o kadar net olmamakla birlikte normal civarında ve bazı bölgelerde biraz üzerinde olacak gibi. Bu tahminlere göre de Karadeniz’de kar yağışının çok olmayacağını da söyleyebiliriz.

Çok zor bir kış olmayacak gibi. Bol güneş ve temiz bir hava dileklerimle.


Saygılar.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap